Tesla tento pátek začne vyrábět dlouho očekávaný Model 3

Michal PtáčekMichal Ptáček

tesla1

Tesla Model 3

0Zobrazit komentáře

Když CEO automobilky Tesla, Elon Musk přibližně před 15 měsíci představil novinku v podobě elektromobilu Tesla Model 3, který měl být levnější alternativou k většímu Modelu S, strhla se mezi fanoušky značky doslova mánie, která vyústila v to, že chystaný elektromobil si složením zálohy ve výši 1 000 dolarů, rezervovalo neuvěřitelných 400 tisíc zájemců.

lubo1

Přečtěte si takéLubo Smid z STRV: Na českém trhu jsme se stali známými, je potřeba to zopakovat v USALubo Smid z STRV: Na českém trhu jsme se stali známými, je potřeba to zopakovat v USA

A právě ti se teď už postupně mohou začít těšit na okamžik, kdy jim elektromobil bude dodán, jelikož Elon Musk před pár hodinami na Twitteru oznámil, že potřebná regulatorní fáze je hotova a elektromobil Tesla Model 3, který by se měl prodávat v přepočtu za 805 tisíc Kč bez DPH, tak může oficiálně zamířit do výroby.

V srpnu má pak konkrétně Musk v plánu vyrobit zhruba 100 kusů, v září 1 500 kusů, s tím, že od prosince by měla automobilka chrlit 20 tisíc elektromobilů měsíčně. Prvních 30 zákazníků pak Teslu obdrží už k 28. dni tohoto měsíce!

tesl1

Diskuze (0)

Novinka

Anonym