V online supermarketu Kosik.cz končí stávající CEO. Firmu přebírá ze 100 % nový vlastník

redakceredakce

kosik
0Zobrazit komentáře

Již od samotných počátků, kdy se na českém trhu poprvé začaly objevovat nové služby pro online objednávku a rozvoz potravin, bylo jasné, že je tento byznys s ohledem na nízké marže velmi složitý a vyžaduje nejen propracovanou technologii a logistiku, ale také finance, aby se jednotlivé firmy dokázaly prokousat počátečním obdobím.

Mezi dominantní hráče na tomto postu se řadí bezpochyby Rohlik.cz, Kolonial.cz či Kosik.cz. A právě u posledního zmíněného se za poslední měsíce dějí zásadní změny, které určí další směřování. Nedávno jsme informovali o tom, že se možná Kosik.cz spojí právě s Koloniálem, jenž spadá pod Mall Group investiční skupiny Rockaway. Vzhledem k posledním událostem se to ale nekoná.

skoda1

Přečtěte si takéŠkoda má nového šéfdesignéra. Jozefa Kabaně nahradí Oliver StefaniŠkoda má nového šéfdesignéra. Jozefa Kabaně nahradí Oliver Stefani

V Košíku rovněž končí původní zakladatel a dosavadní CEO, Jakub Šulta, kterého na postu vystřídá Josef Koller. Ten od všech původních investorů, včetně miliardáře Pavla Boušky, odkoupil podíly a doplatil závazky, čímž se stal jediným vlastníkem – jeho investice do společnosti dosahují stovek milionů korun.

rohlik-11

Nyní je tedy otázkou co bude dál. Kosik.cz je aktuálně bez kupujícího a snaží se dostat z nepříznivé situace, která doprovází všechny podobné online obchody, což se mu evidentně postupně daří. V pozadí se zároveň mluví o tom, že by na poli zájemců o tento startup mohl být i konkurenční Rohlik.cz, informace ovšem nebyla prozatím potvrzena.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym