Lidé v nové hře CryptoKitties za nákup virtuálních koček utratili 4 miliony dolarů v kryptoměně Ethereum

cryptokittiesx
0Zobrazit komentáře

Technologie kryptoměn je teprve na svém začátku a i když si to neuvědomujeme, může kompletně změnit, většinou k lepšímu, celá odvětví. Ať už je to bankovní systém a náhrada centralizovaných financí, ukládání citlivých informací nebo třeba i běžný nákup v obchodě, vše se postupně mění. S velkými věcmi se samozřejmě ale na blockchainech objevují i mnohem triviálnější záležitosti.

Jako třeba online hra CryptoKitties od vývojářského studia Axiom Zen, ve které si můžete koupit svoji vlastní kočku, starat se o ni a později z ní spojením s další vytvořit zcela unikátní koťátko. Čím unikátnější, tím dražší – tedy alespoň pro uživatele na síti, kteří jsou za ně schopni utratit i desítky až stovky tisíc dolarů prostřednictvím kryptoměny Ethereum, která je nyní dle valuace po Bitcoinu druhou nejpopulárnější měnou.

krist

Přečtěte si takéProjektem roku v anketě Křišťálová Lupa 2017 se stal Hlídač státu. DVTV získalo cenu popularityProjektem roku v anketě Křišťálová Lupa 2017 se stal Hlídač státu. DVTV získalo cenu popularity

Výhodou technologie blockchainu je to, že svoje koťátko nemůžete ztratit, je zašifrováno na síti a přístup k němu máte pouze vy. Tedy do doby, než se ho rozhodnete prodat či vyměnit. Za prvních několik dní se ve hře prodala koťata a předměty za více než 4,4 miliony dolarů, každým dnem pak toto číslo roste zhruba o jeden milion. Nejvyšší částka, za kterou se podařilo prodat, dosáhla 117 tisíc dolarů, v přepočtu neuvěřitelných 2,5 milionu korun.

cryptokitties

Nejlevnější naopak přijde zhruba na 8 – 15 dolarů. Pro začátečníky, kteří technologii absolutně nerozumí je tak tato na první pohled vtipná hříčka zajímavým způsobem, jak si vše osahat. Není tak náhodou, že je CryptoKitties zodpovědno za téměř čvrtinu všech aktuálních transakcí na blockchainu Ethereum, což působí problémy se zpracováním dalších transakcí.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym