Apple chystá pro svá bezdrátová sluchátka AirPods lepší podporu Siri a voděodolnost

airpods1
0Zobrazit komentáře

Jen za minulý rok se povedlo Applu navýšit příjmy z nositelných zařízení, do kterých se řadí například hodinky Apple Watch, sluchátka Beats nebo bezdrátová sluchátka Airpods, o téměř 70 procent. To přispělo k tomu, že se chce nyní cupertinská firma věnovat jejich vývoji o to více, a začít by měla právě s AirPods, které slouží jako alternativa ke standardním sluchátkům dodávaným k iPhonům.

AirPods zvládaly dosud mnoho věcí, ale měly například omezení v tom, že pro vyvolání funkce hlasové asistentky Siri bylo nutné na sluchátka kliknout prstem. To by se mělo změnit s příchodem nového čipu W2, který Apple využívá již nějaký čas v hodinkách Apple Watch, a který zvládá podporu bezdotykového vyvolání Siri, klasickým příkazem „Hey, Siri“.

whitelabel_prague1

Přečtěte si takéSlovenská platforma Sygic Travel nově nabízí interaktivní plánovač výletů pro firmySlovenská platforma Sygic Travel nově nabízí interaktivní plánovač výletů pro firmy

Čip by měl být do nové verze AirPods integrován již během letošního roku, jak informuje server Bloomberg s odkazem na důvěryhodný anonymní zdroj. Zásadnější věcí by ovšem měla být chystaná voděodolnost sluchátek, respektive odolnost vůči běžnému dešti nebo krátkodobému namočení, podobně jako je tomu u nové generace iPhonů.

airpods

Sluchátka sice s největší pravděpodobností nevydrží delší dobu pod vodou, například jako hodinky Apple Watch, ale i tak by šlo s ohledem na jejich cenu o skvělé vylepšení. Mimo těchto dvou zásadních věcí bychom se měli dočkat také pokročilé správy připojení Bluetooth – to vše pak nejpozději začátkem příštího roku.

Foto: Apple

Diskuze (0)

Novinka

Anonym