Fitbit představil chytré hodinky Versa, které vzhledem připomínají Apple Watch

Filip HouskaFilip Houska

product photography of versa in box classic and Special Edition

Nejnovější zařízení od Fitbitu – chytré hodinky Versa

0Zobrazit komentáře

Americký výrobce fitness náramků Fitbit chce opět prorazit na poli chytrých hodinek a nahrazuje ne příliš úspěšnou řadu Ionic novými modely pod označením Versa. Ty jsou vzhledem velmi podobné Apple Watch, nicméně výbavou a cenou se jim ani zdaleka nepřibližují.

Po designové stránce jsou nové hodinky Versa, které Fitbit včera odhalil, poměrně jednoduché. Nabízejí čtvercový zaoblený ciferník z hliníku s možností výměny pásků a s výjimkou třech plochých manuálních tlačítek připomínají právě hodinky Apple Watch.

spacex

Přečtěte si takéElon Musk a tvůrce seriálu Westworld vytvořili inspirativní video zachycující příběh rakety Falcon HeavyElon Musk a tvůrce seriálu Westworld vytvořili inspirativní video zachycující příběh rakety Falcon Heavy

Co se týče funkčnosti, přicházejí s totožnými funkcemi jako u lepších fitness náramků, tedy monitoringem srdečního tepu a spánku, zobrazování tréninků na displeji (včetně řízeného cvičení s placenou službou Coach) nebo voděodolností. Celkem překvapivě však nedisponují vestavěným GPS modulem, na druhou stranu slibují až čtyři dny fungování na jedno nabití.

Versa_3QTR_MetalLinks_Black_ClockAnalog_CMYK_SH.tif

Tím, čímž se mohou charakterizovat jako „chytré hodinky” a nikoliv jen jako běžný fitness tracker, je operační systém Fitbit OS 2.0. Na základě něj je možné hodinky Versa spárovat jak s Androidem, tak s iOS nebo zařízeními s mobilními Windows, offline streamovat hudbu ze služeb Deezer nebo Pandora, bezkontaktně platit pomocí NFC a stahovat vybrané aplikace.

Versa_Front_Core_Peach_7dayHeart_CMYK_300dpi_SH.tif

Patrně rozhodujícím faktorem pro případnou koupi bude cena. Hodinky Versa se mají prodávat za 199 eur (cca 5 000 Kč), což je ve srovnání s „konkurencí“, kde ceny dosahují i hranice deseti tisíc korun, rozhodně sympatická částka. Na český trh by se pak měly dostat začátkem dubna, a to v černé, stříbrné a broskvovo-růžové variantě. Zatím je možné si novinku pouze předobjednat.

Meson_Press_Kit_3QTR_Accessories_DB_R4

Motivace dětí

Fitbit zároveň představil i sportovní náramek pro děti Ace, který má sledovat celkovou pohybovou aktivitu, analyzovat spánek a obecně motivovat děti ke sportu. Toho má být docíleno následnou odměnou v podobě odznáčku (podobně jako u Apple Watch). Důležitou součástí náramku Ace jsou také speciální individuální a rodinné výzvy, kdy bude možné měřit ušlé kroky ve srovnání s ostatními členy rodiny nebo kamarády.

Pluto_Press_Kit_Family_Lineup_R6_Gradient

Foto: Fitbit

Diskuze (0)

Novinka

Anonym