Bývalá kontroverzní šéfka Yahoo Marissa Mayer rozjíždí startupový inkubátor

Filip HouskaFilip Houska

mm1
0Zobrazit komentáře

Bývalá výkonná ředitelka amerického giganta Yahoo Marissa Mayer, která v něm působila v letech 2012 až 2017, se vrací zpět na technologickou scénu. V Silicon Valley nově spouští inkubátor, do kterého se budou moct přihlásit technologické startupy se zaměřením na média a umělou inteligenci.

Příběh Marissy Mayer je poměrně zajímavý. V roce 1999 se jako dvacátý zaměstnanec připojila ke Googlu, kde zastávala řadu pozic. V Mountain View vydržela až do roku 2012, kdy zamířila do křesla CEO Yahoo, firmy stojící za jedním z nejrozšířenějších a kdysi nejpoužívanějších internetových vyhledávačů. Toto angažmá skončilo v roce 2017, kdy bylo Yahoo koupeno za cca 4,5 miliardy dolarů telekomunikačním konglomerátem Verizon.

roadster

Přečtěte si takéTesla potvrdila, že bude od druhé poloviny letošního roku profitabilníTesla potvrdila, že bude od druhé poloviny letošního roku profitabilní

V té době Mayer rezignovala na svou pozici, a to zejména kvůli tlaku investorů na neuspokojivé výsledky za poslední období a z kontroverzní situace, kdy měla nést vinu na napadení až tří miliard účtů uživatelů hackery. A patrně proto, že jí byl i přesto vyplacen velice solidní zlatý padák ve výši 23 milionů dolarů, se rozhodla pomoci začínajícím startupům na technologickém poli.

mm2

Spolu s dlouholetým kamarádem a kolegou z Googlu Enriquem Munozem Torresem zakládají inkubátor pro technologicky zaměřené startupy Lumi Labs, který operuje v kalifornském Palo Altu, přímo v srdci Silicon Valley a v kanceláři, kde začala její kariéra. Nová iniciativa se má zpočátku soustředit zejména na takové projekty, které se specializují na média a umělou inteligenci.

Jedná se o žhavou novinku, o které zatím není známo mnoho informací. Mayer však poskytla rozhovor serveru The New York Times, ve kterém nový inkubátor/fond částečně popisuje. Dále také své rozhodnutí ohlásila na Twitteru.

Foto: FORTUNE Global Forum (Flickr); Fortune Conferences (Flickr)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym