Konkurent Tesly Rimac vyprodal během měsíce 150 kusů svého supersportu za 2 miliony dolarů

rimac4

Foto: Rimac

Rimac Concept_Two

0Zobrazit komentáře

I když se v několika posledních letech objevilo mnoho potenciálních konkurentů Tesly na poli elektromobilů, jen málo z nich zatím dostalo svá vozidla do finální podoby, natož pak do produkce a k prvním zákazníkům. Jedna z firem, které se to povedlo a která se zaměřuje čistě na supersportovní a drahé elektromobily, takto prodala 10 exkluzivních kusů svého modelu Concept_One a nyní pokračuje s novým modelem.

Chorvatský Rimac Automobili totiž začátkem měsíce představil svůj v pořadí druhý supersport s názvem Concept_Two a rovnou zahájil jeho předobjednávky, které začínají na 2 milionech dolarů, tedy 41 milionech korun. Během prvních 3 týdnů prodeje automobilka vyprodala takřka všechny ze svých 150 kusů limitované edice a nyní již hlásí kompletně vyprodáno.

btc

Přečtěte si takéGoogle v prohlížeči Chrome zabanoval všechna rozšíření pro těžbu kryptoměnGoogle v prohlížeči Chrome zabanoval všechna rozšíření pro těžbu kryptoměn

Většina zákazníků si navíc ještě k původní dvoumilionové cenovce přiobjednala další vybavení a úpravy na přání, v cenách často přesahujících 600 tisíc dolarů, respektive 12,4 milionů korun. Rimac Concept_Two sází na neskutečné parametry, počínaje výkonem 1914 koní či maximální rychlostí 412 kilometrů za hodinu, a konče zrychlením z nuly na 100 km/h během 1,9 vteřin.

rimac

Kapacita baterie je nastavena na 120 kWh, což je o 20 kWh více, než u nejvyšší konfigurace Modelu S od Tesly, ale o 80 kWh méně, než slibuje chystaný supersport Tesla Roadster, jenž začíná na cenách kolem 200 tisíc dolarů, tedy něco málo přes 4 miliony korun, což je oproti Rimacu samozřejmě neporovnatelně níže. Přesný dojezd Concept_Two po plném nabití zatím prozrazen nebyl.

rimac8

Překonávání hranic

Původní Rimac Concept_One disponoval výkonem 1225 koní a z nuly na 100 km/h se dokázal dostat za 2,5 vteřiny. V oběhu u zákazníků je aktuálně osm modelů One a dva modely One S, které jsou určeny pouze pro závody na trati. Rimac chce ale s novým modelem jít evidentně ještě dál a ukázat, čeho všeho mohou být elektromobily schopny.

rimac7
rimac6
rimac5
rimac3
rimac2

Foto: Rimac Automobili

Diskuze (0)

Novinka

Anonym