Potravinový e-shop Rohlik.cz nově upozorňuje na nevhodná éčka a ukazuje nutriční hodnoty

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

tomascupr

Zakladatel a CEO Rohlik.cz, Tomáš Čupr

0Zobrazit komentáře

Online supermarket Rohlik.cz chce naučit Čechy lépe jíst. Nově proto ve svém obchodu ukáže u každé potraviny tzv. tříbarevný semafor, který upozorní, zda dané zboží obsahuje riziková éčka. Rohlik.cz na tomto projektu spolupracuje s občanským sdružením FÉR potravina.

Rohlik.cz, který založil a vede úspěšný český podnikatel Tomáš Čupr, se snaží dlouhodobě profilovat jako firma, která dbá také na péči o zdraví zákazníků a ekologii. Na začátku září tak oznámil konec s jednorázovými plasty a od tohoto týdne si mohou uživatelé při výběru potravin zobrazit informaci, zda éčka, jež potravina obsahuje, mohou mít nežádoucí účinky.

„Éček je mnoho, přičemž ne všechna jsou syntetická či mohou případně vyvolat nežádoucí reakci při častější konzumaci. A ne každý se v nich vyzná. Velkou prospěšnost tohoto kroku ze strany Rohlik.cz proto vidím v tom, že napomáhá dalšímu usnadnění výběru potravin,“ říká Hana Střítecká, ředitelka spolku FÉR potravina. Právě s touto neziskovou organizací Rohlik.cz exkluzivně spolupracuje.

rohlik-ecka-semafor

Barevný smajlík u každé potraviny ukazuje škodlivost éček

FÉR potravina hodnotí obsah a kvalitu potravin, označuje potraviny bez zbytečných aditiv, se známým původem a s vysokým obsahem základních složek, z nichž měly být vyrobeny. Na Rohlik.cz pak dostalo dělení potravin podle „éček“ velmi přehledné grafické znázornění tříbarevného semaforu.

zoot

Přečtěte si takéMódnímu e-shopu ZOOT v prvním pololetí vyrostly tržby na 518 milionů korun, ale stále proděláváMódnímu e-shopu ZOOT v prvním pololetí vyrostly tržby na 518 milionů korun, ale stále prodělává

„Zelená znamená ‚v pohodě‘, oranžová ‚zbystři‘ a červená ‚raději ne‘. Je to velmi jednoduché. A pokud bude někdo chtít vědět více, má možnost si tyto informace dohledat u nás na webu Ferpotravina.cz,“ říká Střítecká. Podle ní je důležité tyto informace nejen zobrazit, ale zároveň to udělat správně, aby se mezi lidmi zbytečně nešířili dezinformace vůči nějakému výrobku jen proto, že obsahuje éčko.

Česká jednička mezi potravinovými e-shopy zatím novou funkci umožní ve vybraných kategoriích potravin, jimiž jsou šunky a slaniny, zmrzlina, limonády a energy, slané, müsli, cereálie a kaše, hotová jídla a přílohy a párky a klobásy. Každý týden bude přibývat další nová kategorie a zákazníci na Rohlik.cz nově najdou také úplné nutriční složení každé potraviny.

rohlik-ecka

Na Rohlik.cz je nově u každé potraviny také nutriční složení

Diskuze (0)

Novinka

Anonym