Český startup [n]fibrecare vyhrál FutureNow Startup Awards a odnáší si přes půl milionu korun

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

nfibrecare-futurenow
0Zobrazit komentáře

České startupy se letos mohly vůbec poprvé zapojit do soutěže FutureNow Startup Awards, která se na Slovensku po sedmi letech otevřela celé střední Evropě, a okamžitě slaví úspěch. V konkurenci celkem 128 startupů z Česka, Slovenska, Polska, Maďarska a Rakouska vyhrál český projekt [n]fibrecare, který vyvíjí revoluční pleťovou masku.

Za startupem [n]fibrecare stojí Liliana Berezkinová, která se svým týmem s pomocí dlouholetého a patentovaného výzkumu vytvořila nový koncept suché plátýnkové masky. V kosmetickém průmyslu by [n]fibrecare díky své unikátní technologii rád způsobil revoluci, v čemž mu může pomoci i úspěch na Startup Awards, které se konaly během konference FutureNow v bratislavské Refinery Gallery.

liliana-berezkinova-nfibrecare-ceo

Liliana Berezkinová (vpravo), CEO [n]fibrecare

Do startupové soutěže se hlásilo celkem 128 startupů, z nichž prošlo 24 do semifinálového bootcampu a dvanáct nejúspěšnějších pak pitchovalo přímo na FutureNow. Do finálové šestice se pak vedle [n]fibrecare probojovaly také slovenské startupy Glycanostics, Secret City Trails a Specter Hockey, rakouský Jaasper a česká fitness aplikace Flex TV.

kriti-sharma-sage

Přečtěte si takéExpertka na AI Kriti Sharma: Umělá inteligence je nejdůležitější technologie našich životůExpertka na AI Kriti Sharma: Umělá inteligence je nejdůležitější technologie našich životů

Absolutním vítězem FutureNow Startup Awards se stal právě český [n]fibrecare, který si díky tomu odnáší 20 tisíc eur (přes půl milionu korun). Jeho suché masky z nanovláken jsou první svého druhu na světě a jejich největší výhoda má být ve snadné a čisté manipulaci, pouze osmiminutové aplikaci a také v tom, že jsou bez parabenů, silikonů, akrylátů a parfémů. Prozatím je využijí především ženy, ale CEO [n]fibrecare Liliana Berezkinová během svého pitche prozradila, že chystá také pleťové masky pro muže.

[n]fibrecare aktuálně nabízí celkem čtyři produkty: dvě masky pro preventivní a korektivní péči a dvě pro zklidňující a podpůrnou péči. Do budoucna se chce samotný startup soustředit ale především na B2B sektor a rozvíjení své unikátní patentované technologie, kterou by chtěl dostat do celého kosmetického průmyslu.

nfibrecare

Unikátní pleťová maska z nanovláken od českého startupu [n]fibrecare

Jeden úspěch nicméně nakonec na konferenci FutureNow připadl přeci jen domácím startupům. Vlastní cenu nejzajímavějšímu slovenskému projektu udělovala organizace Slovak-American Foundation. Ta si nakonec vybrala hokejový startup Specter Hockey, který vyvíjí unikátní pásku pro oblepování hokejek a v rámci odměny si odnáší dokonce 35 tisíc dolarů (zhruba 800 tisíc korun).

Diskuze (0)

Novinka

Anonym