Pátý nejbohatší Čech Daniel Křetínský odkoupí za více než miliardu korun magazín Elle

kretinsky

Foto: EPH

Pátý nejbohatší Čech Daniel Křetínský

0Zobrazit komentáře

Daniel Křetínský a jeho investiční či mediální skupiny nepřestávají polevovat v rozšiřování svých aktiv. Nedávno koupil s Patrikem Tkáčem podíl ve firmě provozující českou síť obchodů Makro a prostřednictvím Czech Media Invest sám odkoupil také rádia Evropa 2, Frekvence 1 či Radio Bonton i s množstvím dalších subjektů od francouzské skupiny Lagardère, za které zaplatil 73 milionů eur (přes 1,8 miliardy korun). Jednání s Lagardère nicméně pokračují a Křetínský má odkoupit další výrazné médium.

Tím je magazín Elle, který vznikl již v roce 1945, a také další francouzské časopisy jako Version Femina, Art & Décoration, Télé 7 Jours, Ici Paris, France Dimanche nebo Public. Transakce by měla dle francouzské televize BFM-TV, která je obeznámena s detaily obchodu, dosáhnout celých 50 milionů eur, tedy téměř 1,3 miliardy korun.

ellecz

Česká online podoba magazínu Elle

S transakcí Lagardère souhlasí a chce ji uzavřít v lednu příštího roku. Co se týče Lagardère, Czech Media Invest si od ní dříve pořídila také většinový podíl v dalším ženském magazínu Marianne, a to za téměř 5 milionů eur, respektive kolem 128 milionů korun.

kellner

Přečtěte si takéŽebříček nejbohatších Čechů znovu ovládl Petr Kellner. Jeho majetek činí 310 miliard korunŽebříček nejbohatších Čechů znovu ovládl Petr Kellner. Jeho majetek činí 310 miliard korun

Pod Czech Media Invest spadá mediální dům Czech News Center, který provozuje tištěné i online noviny a časopisy jako Blesk, Aha!, Svět motorů, Reflex, ale i webové servery Auto.cz, Info.cz, Extra.cz nebo třeba srovnávač cen Sleviste.cz. Ředitelkou CNC je Libuše Šmuclerová, které zde působí již od roku 2007. Začíná tak postupný boj o pozici jedničky mezi vydavateli médií v Česku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym