Aplikace Revolutu už umí česky. Fintechový startup má v Česku již přes 60 tisíc uživatelů

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

0Zobrazit komentáře

Je to necelý měsíc, kdy jeden z nejrychleji rostoucích fintechových startupů Revolut oznamoval, že překonal hranici 4 milionů uživatelů. V České republice jich měl tou dobou přes 56 tisíc a také tuzemská základna neustále roste. Revolut nyní pro CzechCrunch prozradil, že tu již eviduje přes 60 tisíc zákazníků, pro které si navíc připravil důležitou novinku – aplikaci v češtině.

Revolut roste jako z vody po celém světě a uživatelé neustále přidává i v Česku, ale možný další rozvoj dosud brzdil fakt, že mobilní aplikace, která je středobodem celé fintechové služby, byla pouze v angličtině. Pro mnoho uživatelů to není problém, ale pro masovější rozšíření je lokalizace důležitá. Poslední update, který tento přistál v Google Play a App Storu, již však češtinu (spolu s japonštinou) přináší.

revolut-cestina

Aplikace Revolutu je nově v češtině

„Revolut roste jako nikdy předtím, v České republice nyní máme již přes 60 tisíc uživatelů a věříme, že díky právě zveřejněné české verzi aplikace uživatelská základna dále masivně poroste. Nyní má již opravdu každý Čech možnost využívat služby Revolutu a vyhnout se tak vysokým poplatkům za služby u tradičních bank,“ komentuje pro CzechCrunch David Pavliska, business development manažer Revolutu. Zda se brzy dočkáme i českých IBAN účtů, jak již na podzim sliboval, však neprozradil.

Jednou z hlavních funkcí Revolutu je možnost instantního převodu peněz do 24 různých měn, a to za mezibankovní kurzy, tedy výhodněji, než za kolik vám peníze převede banka. K tomu navíc nyní britský fintech přidává novou funkci v podobě tzv. Auto-Exchange, díky které si můžete nechávat převádět peníze mezi jednotlivými měnami automaticky.

revolut-storonsky-yatsenko

Přečtěte si takéČerný týden Revolutu. Úspěšný příběh fintechového jednorožce utrpěl několik trhlinČerný týden Revolutu. Úspěšný příběh fintechového jednorožce utrpěl několik trhlin

Princip tkví v tom, že si nastavíte, při jakém kurzu chcete peníze převést, a jakmile tento kurz nastane, Revolut vám vybrané prostředky automaticky převede. Můžete si tedy například nastavit, že chcete převést 1 000 korun na eura až ve chvíli, kdy bude jedno 1 euro za 25,5 koruny, a Revolut se o vše postará. Využití této funkce je celá řada a navíc je možné Auto-Exchange využít i u kryptoměn.

david-pavliska-revolut

David Pavliska, business development manažer Revolutu pro Českou republiku

Novinku pak tento týden britský fintech představil rovněž pro svou službu Revolut Business, v němž nabízí pro firemní zákazníky i internetové rozhraní, instantní převody, předplacené karty a další výhody. Revolut Business používá přes 80 tisíc firem, které nyní mohou přijímat přímo na účty Revolut platby z významných finančních platforem jako PayPal, Amazon nebo Stripe. Kdo tedy například obchoduje přes tyto platformy, může si je napojit do Revolutu, kam mu následně automaticky chodí veškeré peníze.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym