Ubytování na zámku nebo soukromý exotický ostrov. Airbnb začíná nabízet ta nejluxusnější místa po celém světě

Airbnbn Luxe

Foto: Airbnb

Te Kahu, Wanaka, New Zealand

0Zobrazit komentáře

Dva mladí studenti, kteří neměli na zaplacení svého nájmu, a proto začali pronajímat gumovou nafukovací matraci uprostřed svého pokoje – tak se začala psát historie Airbnb, webové služby, která dnes zprostředkovává pronájem ubytování už ve 191 zemích světa. Zákazníci si mohou vybrat z více než čtyř a půl milionu nabídek ubytování.

Airbnb je stále mnohými lidmi vnímáno jako nízkonákladové řešení ubytování, ovšem tuto svou prvotní podobu již dávno překonalo a dnes na tomto portálu najdete jak ubytování za několik stovek, tak i luxusní prostory, jejichž pronájem stojí i několik desítek tisíc korun za noc.

A právě na luxusní bydlení se zaměřuje nová služba pojmenovaná Airbnb Luxe, která je určena pro zákazníky, kteří hledají něco skutečně výjimečného a nevadí jim si připlatit. V sekci Luxe tak najdeme například vilu na Bali, venkovský zámek ve Francii, zasněžený srub ve švýcarských Alpách i soukromý exotický ostrov.

Novou službu spouští Airbnb po akvizici společnosti Luxury Retreats, která se zaměřovala právě na pronájmy luxusních nemovitostí. V nabídce bude možné nalézt přes dva tisíce jedinečných nemovitostí rozmístěných napříč celým světem, které splňují ta nejpřísnější designová i konstrukční kritéria.

Airbnbn Luxe

Foto: Airbnb

Casa Koko, Punta Mita, Mexico

Nemovitosti musí splnit každý z 300 jednotlivých požadavků, mezi kterými nechybí například požadavek na prvotřídní materiály, špičkové povrchové úpravy, drahé spotřebiče, to nejlepší ložní prádlo nebo luxusní koupelnu pro každou z ložnic se správným tlakem v potrubí. K tomu musí nemovitost přinášet i něco víc než jen pouhý luxus, třeba nádherný výhled, soukromou pláž, ale i personál v podobě kuchařů či masérů.

Pokud se rozhodnete strávit dovolenou v některé z těchto nabízených nemovitostí, budete moci využít služeb osobního pobytového designéra. Ten vám pomůže sestavit na každý den vašeho pobytu exkluzivní program a třeba vám i zajistí stůl v místní michelinské restauraci. Zajistí vaše vyzvednutí na letišti, hlídání děti nebo obstará specifický personál, který budete požadovat. Tato osoba by měla být hostům k dispozici 24 hodin denně a můžete se na ni obrátit s jakýmkoliv přáním.

Jak moc jsou tito lidé schopní, dokázali během testování této nové služby, kdy se objevilo několik výjimečných požadavků. Mezi ně patřilo přání postavení soukromého basketbalového hřiště nebo vyhrazení části džungle pro jednu vysoce postavenou rodinu, která se chtěla v místní jeskyni potápět v soukromí.

Airbnb Luxe

Foto: Airbnb

Chateau d’Estoublon, Provence, France

Je samozřejmé, že si za takto vysoký luxus zájemce pořádně připlatí. Průměrná cena nabízeného ubytování se na jeden týden pohybuje okolo 300 tisíc korun. Ovšem najdou se i nabídky, jejichž cena atakuje hranici 23 milionů korun za jediný týden. Jmenovitě se jedná o soukromý ostrov poblíž Tahiti, na kterém se nachází 21 bungalovů a personál čítající 50 osob.

I bohatí využívají Airbnb

Možná si říkáte, proč by bohatí lidé hledali své ubytování skrze Airbnb? Podle zjištění analytické společnosti Skift Research se v roce 2017 zajímalo o alternativní formy ubytování a pronájmy nemovitostí přibližně 36 % osob s ročními příjmy přesahujícími 2 miliony korun. Ovšem tento rok se toto číslo zvýšilo již na 59 %. A co víc, nejen že bohatí lidé hledají nové způsoby ubytování, ale sami do nich zapojují své nemovitosti.

Velká část domů zapojených do Airbnb Lux patří movitým osobám, které vlastní hned několik luxusních nemovitostí a nejsou schopny je naplno využívat. Jejich krátkodobý pronájem představuje způsob, jak nemovitost nechat vydělávat a výnosy používat například na její provoz či vylepšování.

saunia2

Přečtěte si takéPale Fire Capital jde do saunového světa. Do Saunie od spoluzakladatelů Invia.cz investuje 150 milionů korunPale Fire Capital jde do saunového světa. Do Saunie od spoluzakladatelů Invia.cz investuje 150 milionů korun

Airbnb je stále onou platformou, skrze kterou si můžete pronajmout malý pokoj při své návštěvě některého z větších města, zároveň však míří mnohem výše. Podle údajů společnosti došlo v loňském roce k 60% nárůstu počtu rezervací nemovitostí, jejichž cena přesahovala 1 tisíc dolarů na noc (více než 22 tisíc korun). Přesné číslo však není známo.

Společností, které poskytují služby podobné Airbnb Luxe, existuje samozřejmě celá řada, ovšem Airbnb chce nabízet pronájmy s přidanou hodnotou, kterou je například onen osobní pobytový designér. Cílem Airbnb je postupná transformace na end-to-end cestovní platformu, skrze kterou bude možné najít letenky, ubytovat se a naplánovat si na místě program a rovnou si zarezervovat aktivity, restaurace a další místa, která budete chtít navštívit.

Airbnbn Luxe

Foto: Airbnb

Chateau d’Estoublon, Provence, France

Airbnbn Luxe

Foto: Airbnb

Chateau d’Estoublon, Provence, France

Airbnb Luxe

Foto: Airbnb

Casa Koko, Punta Mita, Mexico

Airbnbn Luxe

Foto: Airbnb

Te Kahu, Wanaka, New Zealand

Diskuze (0)

Novinka

Anonym