Airbnb nabízí možnost strávit noc v obřím pojízdném hot dogu legendárního amerického řetězce Oscar Mayer

oscar-mayer-hot-dog-airbnb1

Foto: Airbnb

Oscar Mayer Wienermobile

0Zobrazit komentáře

Stejně jako naší fastfoodové gastronomii vládne párek v rohlíku, ve Spojených státech je pomyslným vladařem hot dog. Oba tyto pokrmy mají mnoho společného, ovšem my v Čechách rozhodně neslavíme Národní den párků v rohlíku a osob, které si na párku v rohlíku postavily veleúspěšný byznys, zde také mnoho nenajdeme.

Naopak ve Státech je hot dog malým náboženstvím. Slaví se zde Národní den hot dogů a společností, které se živí výhradně prodejem této pochoutky, je po celých státech obrovské množství. Patří mezi ně i řetězec Oscar Mayer, založený roku 1883 německým imigrantem Oscarem F. Mayerem, který na své hot dogy lákal ikonickým automobilem ve tvaru hot dogu nazývaným Wienermobile.

A právě tento automobil je nyní k dispozici k pronájmu na Airbnb ve speciální lůžkové úpravě, díky které můžete ve voze strávit příjemnou noc.

oscar-mayer-hot-dog-airbnb2-min

Foto: Airbnb

Wienermobile je k dispozici i s předzahrádkou

Na Airbnb se čas od času ukáže zajímavá nemovitost, která nabízí ubytování s přidanou hodnotou. Nedávno jsme vás například informovali o možnosti pronájmu srubu, který v nejvýdělečnějším filmu všech dob, Avengers: Endgame, patřil rodině Iron Mana, či o možnosti strávit noc v nemovitosti ze seriálu Black Mirror.

lotustop

Přečtěte si takéLotus představil nejvýkonnější sériově vyráběný elektromobil. Stojí přes 40 milionů korun a má 2 000 koníLotus představil nejvýkonnější sériově vyráběný elektromobil. Stojí přes 40 milionů korun a má 2 000 koní

Noc ve Wienermobilu však bude zcela unikátním zážitkem. Vůz, který nabízí prostor pro přenocování dvou osob, je totiž téměř celý prosklený. Kromě postele najdou hosté ve voze také gaučík a miniledničku, která je doslova napěchována hot dogy a omáčkami, které jsou ve standardní nabídce řetězce Oscar Mayer. Ty si hosté mohou vychutnat buď ve voze, nebo na předzahrádce, kde je malé posezení.

Ve jménu hot dogů

Celá ostatní výbava automobilu je laděna do tématu hot dogů a společnosti Oscar Mayer, kterou ve Spojených státech už před 136 lety založil německý imigrant Oscar F. Mayer a dnes patří potravinářskému impériu Kraft Heinz. Ale zpět k Wienermobilu a Airbnb.

oscar-mayer-hot-dog-airbnb3-min

Foto: Airbnb

Postel uvnitř Wienermobilu

Noví hosté obdrží speciální vítací balíček opět s tématikou hot dogů a dokonce i vlastní obraz od místního umělce, na kterém není nic jiného než tématika hot dogu. Jedná se tedy o ideální zážitek pro milovníky této pochoutky. Zaparkovaný automobil je situován v Chicagu a s vozem bohužel není možné nikam přejíždět.

Rezervace tohoto ubytování se otevře 24. července a je ji možné provést pouze na 1., 2. a 3. srpna, kdy se ve městě koná známý hudební festival Lollapalooza. Cena za jednu noc vyjde na 136 amerických dolarů bez poplatků společnosti Airbnb, tedy přibližně na 3 100 korun.

Pokud byste o takovém ubytování skutečně toužili, ale rezervací jste nestihli, nemusíte zoufat. Airbnb nabízí hned několik podivně zajímavých ubytování, které slibují netradiční zážitek. Například možnost strávit noc v obří bramboře v Idaho.

oscar-mayer-hot-dog-airbnb4-min

Foto: Airbnb

Interiér Wienermobilu

Diskuze (0)

Novinka

Anonym