Návrat herní klasiky mezi strategiemi. Vychází graficky vylepšené Age of Empires 2 ve 4K a s novými civilizacemi

Michal PtáčekMichal Ptáček

aoe-2

Age of Empires 2: Definitive Edition nabídne 4K grafiku

0Zobrazit komentáře

Dvacet let. Přesně taková doba uplynula od vydání kultovní real-time strategie Age of Empires 2 od vývojářů z Ensemble Studios, která i dnes stále patří k tomu nejlepšímu, co herní svět nabízí. Princip hry, založený na možnosti zahrát si za 13 různých a kompletně odlišných civilizací v období raného středověku až renesance, s úkolem ovládat a budovat stále větší území a bránit se válečným nájezdům konkurence, ani po dlouhých letech hráče neomrzel.

I přes skvělou znovuhratelnost tu byl nicméně v určitých ohledech zub času nemilosrdný – zejména pak po audiovizuální stránce, kde titul už přeci jen nemůže konkurovat nárokům dnešních moderních hráčů.

Proto americká společnost Microsoft, která od roku 2001 titul vlastní a vydává, před časem ohlásila, že pracuje na remasteru původního druhého dílu hry, na což nyní v rámci právě probíhající konference Gamescom 2019 v německém Kolíně nad Rýnem navázala odhalením oficiálního herního traileru. A to po několika měsících testování beta verze s vybranými hráči.

Nejedná se přitom o prvotinu v tomto směru. V únoru loňského roku totiž Microsoft začal prodávat remaster prvního dílu hry, v roce 2013 pak dokonce na platformě Steam vyšel HD remake. Ten byl však kromě podpory moderních počítačů, vyššího rozlišení a lehce vylepšeného grafického kabátku v podstatě identickou verzí jako originál.

Připravované Age of Empires 2: Definitive Edition má tohle podobně jako remaster jedničky změnit a oproti klasice nabídnout například čtyři nové hratelné civilizace, moderní 4K HD grafiku a několik vylepšených herních mechanismů.

aoe-1

Age of Empires 2: Definitive Edition

Hráč například bude moci pro strategie typickým kliknutím a táhnutím myší označit vlastní armádu bez toho, aniž by zároveň přesouval i procházející dělníky nebo automaticky znovuzaložil farmy po jejich sklizni. Znatelného vylepšení by se údajně měla dočkat i umělá inteligence počítačového oponenta.

Hra bude k dispozici na Microsoft Storu, platformě Steam, ale také v rámci Xbox Game Passu a vydání je opravdu za rohem. Do online obchodů totiž zamíří už 14. září za 20 dolarů, v přepočtu přibližně 460 korun. Za to si hráči užijí až deklarovaných 200 hodin hraní.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym