Apple ukázal nová bezdrátová sluchátka AirPods Pro, která přichází s aktivním potlačením hluku

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

airpods-pro

Foto: Apple

Bezdrátová sluchátka AirPods Pro s aktivním potlačením hluku

0Zobrazit komentáře

Jako blesk z čistého nebe přichází Apple se zbrusu novým produktem. Abychom byli přesní, o nové generaci bezdrátových sluchátek AirPods se již delší dobu spekulovalo, ale samotný Apple až dosud, jak je jeho dobrým zvykem, mlčel. Dnes se však hráze protrhla a kalifornská firma ukázala, o čem nové AirPody zvané Pro jsou.

Se skutečně bezdrátovými sluchátky AirPods, které mají jen dvě samostatná sluchátka a nejsou propojená žádným kabelem, Apple přišel poprvé koncem roku 2016. Tehdy si mnoho lidí ťukalo na čelo, zejména když viděli, že lidem sice budou z uší čouhat opět ikonicky bílá sluchátka, avšak bez kabelů to bude vypadat dost podivně.

Jenže o tři roky později je z AirPodů jeden z nejúspěšnějších jablečných produktů poslední doby a právě bílá sluchátka s „anténkou“ dnes čouhají lidem z uší prakticky na každém kroku. Letos v březnu proto Apple přišel s novou generací, ale ta byla zejména o bezdrátovém nabíjení a hlasovém ovládání, nešlo o nic velkého.

airpods-pro1

Foto: Apple

Bezdrátová sluchátka AirPods Pro s aktivním potlačením hluku

To přichází až nyní. AirPods Pro mají nejen nový design, ale především nabídnou jednu velmi žádanou funkci – aktivní potlačení hluku. Na rozdíl od první generace tak jde o špunty, se kterými přichází i vyměnitelné koncovky, aby každému uživateli přesně padly do uší.

Na první pohled jsou AirPods Pro o něco menší než klasické AirPody a přichází tak i s trochu jinou krabičkou, která je ale opět nabíjecí. Na jedno nabití AirPods Pro vydrží až 4,5 hodiny poslechu s aktivním potlačováním hluku, přičemž za pět minut v pouzdře se nabijí zhruba na hodinu poslechu. Celkem tak i s pouzdrem vydrží AirPods Pro celých 24 hodin.

qr-codes-min

Přečtěte si takéZdánlivě jednoduchá technologie z Japonska, která ovládla Čínu a proměnila svět. QR kódy slaví 25 letZdánlivě jednoduchá technologie z Japonska, která ovládla Čínu a proměnila svět. QR kódy slaví 25 let

V prodeji jsou nová jablečná sluchátka už od 30. října, a to včetně České republiky, kde je Apple nacenil na 7 290 korun. Klasické AirPody s bezdrátovým nabíjecím pouzdrem aktuálně stojí 5 790 korun. Na první pohled je tedy cena poměrně vysoká, avšak příplatek ve výši 1 500 korun za aktivní potlačení hluku bude pro mnoho uživatelů vcelku jednoduchou záležitostí.

airpods-pro-case

AirPods Pro přichází s nabíjecím pouzdrem, které je za 5 minut nabijí až na hodinu poslechu

Pomocí mikrofonů, které jsou u AirPods Pro namířené ven i dovnitř, zároveň dokáží nová sluchátka přepnout do tzv. režimu propustnosti, což znamená, že si do uší můžete pustit i zvuk z okolí. Můžete tak díky tomu slyšet například svou řeč, aniž byste museli vyndavat špunty z uší.

Součástí AirPods Pro je také adaptivní ekvalizér, který automaticky dolaďuje vyznění podle tvaru ucha. To zase posluchači uvítají zejména při vychutnávání si zvuků oblíbené hudby. Stejně jako u klasických AirPodů má i verze Pro čip H1, který vše pohání, zajišťuje ovládání přes Siri a také již několikrát zmíněné aktivní potlačení hluku.

airpods-pro-detail

Foto: Apple

Technologie v bezdrátových sluchátkách AirPods Pro

Při vývoji nových sluchátek v Applu mysleli také na sportovce, kterým je mají v uších lépe držet jednak gumové nástavce a zároveň jsou AirPods Pro odolné proti potu a vodě.

Novinkou je pak i ovládání některých funkcí přímo stlačením sluchátek, které mají nový snímač. Když je tak stisknete, můžete snadno přepínat mezi mezi aktivním potlačením hluku a režimem propustnosti – to když třeba chcete na moment slyšet, co se kolem vás děje. Spustit přehrávání, pozastavit ho, přeskočit písničku nebo přijmout hovor je pak možné i poklepáním na sluchátka.

airpods-pro-iphone

AirPods Pro lze opět velmi snadno propojit s iPhonem

Diskuze (0)

Novinka

Anonym