ThePay pomůže českým firmám, kterým koronavirus ničí obchod. Poskytne jim zdarma svou platební bránu

Peter BrejčákPeter Brejčák

danhavel

Zakladatel a šéf platební brány ThePay Daniel Havel

Mnoho tuzemských podnikatelů – zejména těch, kteří své služby nebo zboží prodávají v „kamenném“ světě – kvůli aktuálnímu nouzovému stavu a zavřeným provozovnám stojí před velkou výzvou. V mnoha segmentech poptávka navzdory omezením roste a někteří hráči v e-commerce nezvládají obrovský nápor.

Spousta fyzických obchodů se tak díky aktuální situaci vůbec poprvé podívá na internet. Zahájení online prodeje je pro živnostníky nebo firmy, kterým koronavirus a karanténa oslabují podnikání, jedním z možných řešení. Například gastro segment se ve velkém přeorientoval na rozvoz jídla, aby udržel alespoň část zisků.

Právě segmentu začínajících podnikatelů na internetu se rozhodla pomoci i česká společnost ThePay, jeden z největších poskytovatelů platebních bran u nás. Jihlavská firma představila speciální tarif Pro Bono připravený pro nové klienty, které přímo či nepřímo postihla pandemie virového onemocnění.

thepay

„Tarif Pro Bono jsme spustili, protože chceme alespoň nějakým způsobem pomoci podnikatelům ustát tuhle situaci. Naše platební brána je užitečná tím, že těm, kterým koronavirus ochromil podnikání, bude nějakou dobu nabídnuta zdarma. Takže pokud někdo potřebuje rychle spustit e-shop nebo oživit starý, tak tam není na co čekat,“ uvádí zakladatel a šéf ThePay Daniel Havel.

Noví klienti nebudou muset hradit žádný objemový ani fixní poplatek, během vyhlášeného nouzového stavu zároveň nebudou mít povinnost platit měsíční poplatek za vedení účtu. Všechny další náklady, jako jsou například poplatky pro MasterCard, Visa, acquirera nebo banky, kompletně ponese ThePay.

„Tento tarif mohou podnikatelé pojmout jako výraznou oporu do začátku jejich online podnikání, respektive než se jim prodej přes internet trochu rozjede, nebo dokud česká vláda nezruší nouzový stav,“ doplňuje Havel s tím, že nabídka speciálního tarifu je k dispozici pro tisíc klientů a bude platit do chvíle zrušení nouzového stavu, nebo když obchodník naplní stanovenou hranici obratu.