Podařená sázka na expanzi. Brněnská služba Ideální nájemce hlásí dvojnásobný růst tržeb, daří se i UlovDomov.cz

Peter BrejčákPeter Brejčák

martin-brezina-top

Foto: UlovDomov.cz

Martin Březina, spoluzakladatel služby Ideální nájemce a startupu UlovDomov.cz

0Zobrazit komentáře

Služba Ideální nájemce zajišťuje majitelům bytů servis spojený s dlouhodobými pronájmy a podle zveřejněných loňských výsledků je o tento druh služeb stálá poptávka. Hrubé tržby brněnské firmy, do které spadá i realitní portál UlovDomov.cz, během loňského roku vzrostly na 206,4 milionu korun, což je dvojnásobek oproti roku předtím.

Loni v létě Ideální nájemce překonal milník dvou tisícovek podnájemníků a později v říjnu také překonání tisícovky spravovaných bytů, jejichž souhrnná hodnota dosáhla 5,71 miliardy korun s meziročním nárůstem o dvě miliardy. Tato hodnota rostla až do prvního kvartálu letošního roku, kdy i nemovitostní trh zasáhla krize související s pandemií koronaviru.

„V letošním roce jsme opět cílili na zdvojnásobení hrubých tržeb až na hranici 400 milionů korun. V tuto chvíli je ale velice obtížné predikovat další vývoj,“ přiznává Martin Březina, spoluzakladatel služby Ideální nájemce. Loňský rok, který se ve firmě nesl ve znamení expanze, však hodnotí pozitivně.

„Na podzim jsme začali nabírat byty v Olomouci a Plzni. Letos na jaře byla v plánu expanze do dalších krajských měst, například Hradce Králové, Pardubic, Českých Budějovic a Ostravy,“ pokračuje Březina s tím, že vzhledem k současné situaci museli přehodnotit načasování. Rozšíření do dalších měst by však na sebe nemělo dlouho čekat.

IdealniNajemce.cz

Foto: Ideální nájemce

Spoluzakladatelé služby Ideální nájemce: Tomáš Brychta, Martin Březina a Johny Patera

V reakci na pandemickou situaci přitom spoluzakladatel služby Ideální nájemce a výkonný ředitel startupu UlovDomov.cz v následujících měsících očekává i další změny na realitním trhu, související zejména s digitalizací procesů. Konkrétně jde o větší nárůst využívání virtuálních prohlídek bytů či elektronických podpisů dokumentů, které umožňují většinu úkonů při pronájmech řešit bezkontaktně. Zůstat by to tak přitom mělo i do budoucna.

„My jsme s pomocí digitálních nástrojů schopni převést téměř všechny schůzky a interakce na virtuální úroveň – tedy bezkontaktní. Byty už také umíme převzít bez osobního setkání, a to díky precizní fotodokumentaci, videím a podrobnému předávacímu protokolu. Ačkoli jsme po dobu nouzového stavu dočasně pozastavili kontroly na bytech, i tato část naší služby již byla digitalizována a obejde se bez přítomnosti majitele,“ říká Březina.

Růst a produktové novinky během loňského roku dosáhl také mateřský inzertní portál UlovDomov.cz specializovaný na pronájmy bytů a spolubydlení. Počet zveřejněných inzerátů meziročně narostl o 64 procent, celkové tržby portál navýšil o 40 procent.

„Velký zájem je především o produkt Prověření rizikovosti osob, který své tržby loni zdvojnásobil. Vzhledem k očekávaným dopadům současné krize se značný růst dá předpokládat i v roce 2020,“ predikuje Březina.

Během loňské zimy navíc ve firmě začala práce na modernizaci webové infrastruktury a uživatelského rozhraní, nečekaný vývoj situace v prvním kvartále letoška však spuštění nového webu prozatím odsunul.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym