Karel Janeček vstupuje do esportu. Desítky milionů korun investuje do týmu Entropiq Martina Kabrhela

Filip HouskaFilip Houska

janecek-1

Foto: Entropiq/CzechCrunch

Karel Janeček vstupuje do esportového týmu Entropiq

0Zobrazit komentáře

Můžete je vidět uprostřed nekompromisní akce v CS:GO, zahlédnete je na zeleném pažitu ve FIFA 21 a také s telefony v ruce během hraní Hearthstone. Česká esportová organizace Entropiq má své týmy napříč všemi zásadními hrami v oblasti profesionálního gamingu a chce prorazit ve světě. Právě s tím jí nově pomůže i Karel Janeček, který do Entropiq vstupuje jako investor.

„Považuji esport za budoucnost. Já osobně vnímám, že esport není jen o tom sedět u počítače, ale člověk musí mít pravidelný trénink, dodržovat daná pravidla, mít zdravou soutěživost a také fyzickou zdatnost,“ říká Janeček a dodává, že Entropiq ho přilákal kvůli jeho kamarádovi, matematikovi a pokerovému hráči Martinu Kabrhelovi, který organizaci loni založil. Předtím společně budovali finanční skupinu RSJ.

Sedmačtyřicetiletý investor a filantrop, jenž stojí za úspěšným dárcovským crowdfundingem Znesnáze21 nebo zdravotnickou společností CB21 Pharma, vstupuje do Kabrhelova byznysu s investicí v řádech desítek milionů korun. Entropiq ovšem není jediným zářezem – spolu s ním proniká i do firmy Ematiq, která se specializuje na implementaci složité matematiky a dat do analýzy sportovních a esportových utkání.

janecek-1

Foto: Entropiq

Karel Janeček s moderátorem charitativního turnaje ve FIFA Mikolášem Tučkem

„Příchod Karla Janečka nám může pomoci k rychlejšímu růstu, ale i k tomu, aby se rozšířilo všeobecné povědomí o esportu. Jsem přesvědčen, že díky Karlovi se nám otevírají nové možnosti, dokáže oslovit zcela nové publikum,“ uvádí za tým Entropiq jeho výkonný ředitel Ondřej Drebota. Co je ovšem s příchodem Janečka coby nové tváře Entropiqu v plánu, je zatím zahaleno rouškou tajemství.

Je zřejmé, že díky nové investiční podpoře bude chtít ambiciózní esportový tým prorazit na globální scéně, která je plná dravých mančaftů. Od FIFA 21 přes CS:GO až po Dota 2. Jak ale ukazuje například tým Sampi fotbalisty Jakuba Jankta, který o své sportovní i podnikatelské kariéře hovořil v CzechCrunch Podcastu, lze také v Česku budovat v esportu projekty s velkými vizemi.

Zajímavým příkladem je v případě Sampi jejich herní dům za 30 milionů korun, který Jakub Jankto vybudoval pro trénování jednotlivých hráčů. O silné jméno ve světě esportu se snaží i tuzemský tým Brute, který pro změnu investičně podporuje podnikatel Petr Andrýsek.

Ačkoliv Entropiq funguje pouhý rok, už teď má na svém kontě důležité úspěchy. Například na loňském Mistrovství ČR v počítačových hrách urval stříbro ve hře Counter-Strike: Global Offensive a v titulech PUBG a Hearthstone zvládl získat i dvě zlata. A to má být teprve začátek.

entropiq2

Foto: Entropiq

Martin Kabrhel (vlevo) a hráči podepisující smlouvy s týmem Entropiq

Entropiq je stále ve své startupové fázi. Organizace neustále roste a rozšiřuje se. K dnešnímu datu máme již sedm různých sekcí a toto číslo rozhodně není konečné, protože již brzy představíme další posily a akvizice,“ doplňuje pro CzechCrunch Drebota.

Janečkův příchod byl součástí v pořadí již druhého dobročinného turnaje Charity FIFA Cup, který Entropiq pořádá. V rámci něj se totiž přes zmíněnou dárcovskou platformu Znesnáze21 mohlo přispívat na charitu a podařilo se vybrat 212 tisíc korun. Účastnily se ho i osobnosti typu Jirka Král nebo Ben Cristovao.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym