Nová Eska zatím otevřela jen na zkoušku, po dvaceti minutách už bylo narváno. Najdete ji na Letné
Nová letenská Eska je menší než ta karlínská a míří hlavně na prodej s sebou. O víkendu ji mohou zákazníci vyzkoušet za zvýhodněné ceny.
Karlínská Eska dostala svou dlouho očekávanou mladší sestru. Nová pobočka na Letné, konkrétně na rohu Veletržní a Malířské ulice, zahájila v pátek zkušební provoz, který potrvá celý nadcházející víkend. Dveře podniku se poprvé otevřely ve 12 hodin a už po několika minutách se uvnitř nedalo hnout – návštěvníci přišli ochutnat pečivo i další produkty za zvýhodněnou cenu.
Oproti karlínské pobočce je letenská Eska podstatně menší, k dispozici jsou v ní pouze dva stolky k sezení. Schůzku si tam proto nenaplánujete, koncept míří především na ty zákazníky, kteří si jídlo a kávu vezmou s sebou. V nabídce ale nechybí to, co Esku proslavilo – čerstvé pečivo z vlastní pekárny, kvalitní káva a jednoduché občerstvení. Kromě tradičních položek ale nová pobočka přichází i s jednou specialitou, kterou v Karlíně nenajdete – točenou zmrzlinou s příchutí tvarohové buchty.
Kromě pečiva tu pak najdete i rozšířený maloobchodní sortiment. V regálech jsou farmářské produkty jako uzeniny, mléčné výrobky, vejce, džusy nebo čaje. Většina pochází z dílny podniků Ambiente – nechybí tak například sýry z Farmy Struhy nebo vejce od Kubátů. Kromě toho tady pořídíte třeba i rostlinná mléka, pálenky nebo termohrnky. „Náš obchod by měl propojit všechny podniky Ambiente. Zákazníci budou mít možnost zde nakoupit ty nejlepší věci z jejich nabídky a také farmářské produkty od farmářů, se kterými spolupracujeme,“ popsal už dřív šéfpekař Esky Jaroslav Kozdělka.
Podle generálního manažera Esky Davida Marka byla expanze nezbytná. „Potřeba najít druhý prostor přirozeně vyplynula z nutnosti navýšit výrobu chleba, protože nabídka těžce pokulhávala za poptávkou,“ vysvětluje. Větší kapacita výroby znamená tak nejen více čerstvého pečiva pro zákazníky, ale i rozšíření dodávek do dalších podniků Ambiente.
Hledání správné lokality pro novou pobočku trvalo ale dlouho, poštěstilo se až po pěti letech. „Vhodný prostor, kde bychom mohli mít pekařskou pec, jsme hledali dlouhá léta a jsme rádi, že se nám to povedlo právě na Letné. Díky tomu teď budeme mít pekárny na obou březích Vltavy,“ komentuje nový prostor Kozdělka.
Zkušební provoz na Letné teď bude probíhat celý víkend od 9 do 19 hodin. Poté se podnik na několik dní zavře, aby doladil poslední detaily před oficiálním otevřením. To je naplánováno na polovinu února, od té doby už bude Eska na Letné běžně dostupná zákazníkům.