Revoluční mobilní tiskárna The Mini Mobile Robotic Printer to rozjíždí na Kickstarteru. Chce vybrat 400 tisíc dolarů

Michal PtáčekMichal Ptáček

mobile_printer_1
0Zobrazit komentáře

Na crowdfundingový portál Kickstarter zamířil další zajímavý projekt, který se pokouší o revoluci na trhu domácích tiskáren. Narozdíl od 3D tiskárny The Micro, kterou jsme si představili minule, však The Mini Mobile Robotic Printer nemá vůbec žádné 3D ambice a vydává se úplně jiným směrem.

Chce se totiž stát skutečnou mobilní tiskárnou, která uživatelům umožní tisknout kdekoliv a kdykoliv. Tiskárnu po Bluetooth spárování s vaším zařízením (mobil nebo počítač) jednoduše položíte na čistý papír, následně zvolíte dokumenty k tisknutí a to je vše. Drobné zařízení, které by při rozměrech 10cm x 11,5cm mělo vážit okolo 300 gramů, pak bude schopné na baterii tisknout až jednu hodinu v kuse s tím, že vytisknutí jedné A4 potrvá přibližně 40 vteřin. Tiskárna samozřejmě myslí i na stránkování, kdy v takovém případě automaticky zastaví tisk a následně uživatele upozorní na nutnost připravit nový papír.

Za samotným nápadem jinak stojí šestičlenný izraelský tým Zuta Labs, který chce v kampani na Kickstarteru vybrat částku ve výši 400 tisíc dolarů, který by jim měla umožnit přetransformovat aktuální prototyp do reálného a rozměrově ještě kompaktnějšího produktu. A zatím to vypadá nadějně, protože během relativně krátké chvíle se podařilo vybrat už více než 8 900 dolarů.

Oficiální cenu tiskárny zatím tvůrci nezveřejnili. Díky aktuální kampani na Kickstarteru je však možné ji získat za zvýhodněnou cenu 180 dolarů + poštovné.

Oficiální video…

Jednoduché propojení s mobilem…
pocket_2

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym