Smíchovský Node5 spouští N5 Café. Co nabídne?

Michal PtáčekMichal Ptáček

IMG_8990
0Zobrazit komentáře

Už za necelé dva týdny, konkrétně v pondělí 19. května, pražský akcelerátor Node5 oficiálně spustí svůj nový počin s názvem N5 Café. Jak už asi název dává tušit, půjde o kombinaci coworkingu, pracovního prostoru a klubové kavárny, která doplní dosavadní prostory Node5 na pražském Smíchově.

N5 Café v podstatě nabídne vše, co je nutné pro klidnou práci v prostředí technologicky naladěných lidí, od hlavní místnosti s pracovními stoly, přes relax zónu se sedacími pytli, až po bar s obsluhou, včetně možnosti volného využití počítačových periferií, nabíječek, sluchátek Beats a podobně. Výhodou je samozřejmě i možnost účastnit se spousty technologicky zaměřených akcí, workshopů a přednášek, které v Node5 pravidelně probíhají.

Oficiální start se jak už jsem zmínil plánuje na pondělí 19. května (Radlická 180/50, Praha 5 – Smíchov), kdy bude zároveň možné zakoupit zvýhodněné členství na celý červen za lidových 100 Kč. Otevření N5 Café jinak navazuje na sérii dalších zajímavých novinek a změn, které se okolo partičky z Node5 v čele se zakladatelem Lukášem Hudečkem dějí. Jednou z nich je například chystaná digitální agentura N5 Hackers, která vzniká ve spolupráci s abdoc technology, no a samozřejmě také nemůžu nezmínit úspěchy jednotlivých Node5 týmů, jmenovitě například Click2stream, kteří se nedávno dostali do prestižního kalifornského akcelerátoru 500Startups, ze kterého nám zakladatel firmy Petr Ocásek už příští týden přinese první dojmy…

Závěrem ještě pár otázek pro Lukáše…

Kdy vznikla prvotní myšlenka vytvořit N5 Café?
V dlouhodobých plánech to bylo už od samého začátku, ale to jsem netušil, jestli se k tomu vůbec někdy dostaneme. V průběhu dvou let za mnou tu a tam někdo přišel a řekl, že by to bylo fajn. Takže když se před měsícem a půl naskytla příležitost, nebylo o čem přemýšet (viz níže).

Na kolik to celé vyšlo?
Díky předchozímu event roomu, ze kterého se dalo použít mnoho věcí, to nebylo tak hrozné. Řádově se náklady pohybovaly okolo 100 tisíc Kč.

Jak dlouho se prostor připravoval?
Prakticky vše jsme již měli na místě, takže šlo hlavně o procesy a obsluhu. To vše zařídila Eva Pavlíková s Petrem Břicháčkem ze Spink.cz, kterým jsme bar svěřili do péče.

Kdo další se N5 Café ještě aktivně podílel?
Celý core team Node5, takže 3 lidé :). Konkrétně Marek Sýkora, Alžběta Rektorisová, a já. Ale my jen pomáháme vytvářet pravidla a zařizujeme prostor. Služby, zásobovaní, účtování a vůbec vše co je potřeba pro provoz, zajištují právě Eva s Petrem.

OK, N5 Café je kavárna, tak se samozřejmě nemůžu nezeptat,  jak je to s jídlem a pitím? :)
Máme celou řadu nápojů, v létě snad i točenou limču a kofolu. Jinak kávu řešíme přes vacuum pot a Nespresso z profi řady Gemini CS 220 Pro. Aktuálně ještě domlouváme vlastní kávu z pražírny přímo pro N5 Café. S jídlem zatím experimentujeme a postupně rozšiřujeme. Teď ale stačí domácí buchty a sendviče :)

Závěrem ještě pár fotek (prostory včetně baru tento víkend projdou ještě menší rekonstrukcí, takže foto budeme postupně doplňovat)…

IMG_8994

N5 Café

IMG_9039
IMG_9014
IMG_9012
IMG_9020
IMG_8997

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym