Yelp kupuje portál Eat24 pro rozvoz jídel za cenu 3,27 miliard korun

yelpeat24
0Zobrazit komentáře

Poslední dobou se rozthl pytel s nákupy startupů zaměřených na rozvoz jídel. Tentokrát si ukousl svůj díl z koláče i Yelp, nákupem projektu Eat24 za v přepočtu 3,27 miliard korun! Transakce proběhla formou 1,8 miliard v hotovosti a 1,47 miliard v akciích.

Eat24 existuje necelých 7 let a jejich největším konkurentem byl na americkém trhu bezpochyby Grubhub. Eat24 už v roce 2013 Yelp nabídl zajímavou věc – propojení jejich objednávkového systému s restauracemi, které se na Yelp dají hodnotit. Nynější krok je tak jen dalším levelem.

yelp

Přečtěte si takéYelp má velký problém a míří k soudu. Manipuloval prý s recenzemi, aby zvýšil hodnotu akciíYelp má velký problém a míří k soudu. Manipuloval prý s recenzemi, aby zvýšil hodnotu akcií

Yelp totiž plánuje plnou integraci se svým portálem, takže už nebudeme muset skákat z jedné služby na druhou, ale u pročítání hodnocení si rovnou dáme pizzu. Eat24 momentálně pokrývá bezmála 20000 restaurací po celých Spojených státech, informuje Venturebeat.

Vcelku zajímavým faktem na závěr je to, že Eat24 zrovna včera oznámil integraci s kalifornským startupem Sidecar a jejich novou službou Sidecar Deliveries. Původně bylo možné přes Sidecar jezdit podobně jako s Uber nebo Lyft, ale nyní se snaží o to zrychlit (doručení ten samý den) a zlevnit dopravu všemožných zásilek.

Jednoduše si tak můžete ten samý den nechat doručit jídlo, stejně jako zboží z e-shopu, nákup nebo cokoliv dalšího. To vše zhruba za poloviční až třetinové ceny oproti klasické dopravě, protože vám to domů dovezou přímo řidiči, kteří využívají Sidecar.

sidecar-deliveries_header-blog-780x390

Diskuze (0)

Novinka

Anonym