Audi chce konkurovat Tesle s elektrickým SUV, které má o desítky kilometrů delší dojezd

A157358_full
0Zobrazit komentáře

Netrvalo to dlouho a po úspěchu Tesly přišla na řadu konkurence, která se snaží dohnat jejich inovativní technologii a ukousnout si díl z pohádkových prodejů. Tentokrát jde o Audi, která včera ohlásila představení nového konceptu elektrického SUV, které by mělo na jedno nabití ujet až 500 kilometrů, tedy o 70 kilometrů víc, než plánuje Tesla se svým základním (nejlevnějším) Modelem X, který půjde do prodeje v průběhu září tohoto roku.

Do prodeje v září ovšem půjde jen první část přeprodejů z nižších desítek tisíc rezervací a zbytek se bude postupně uvolňovat v příštím roce, což znamená prostor pro konkurenci. Audi nezahálí a ukazuje koncept založený na modelech Q5 a Q7, který bude ve fyzické formě představen v polovině září ve Frankfurtu. Audi prozatím slibuje ve svém e-tron quattro lepší rozložení hmotnosti, kvůli strategičtější pozici baterií.

tesla

Přečtěte si takéTesla slaví další velký úspěchTesla slaví další velký úspěch

Struktura vozu by měla díky lepšímu proudění vzduchu přinést rychlejší akceleraci, než jakékoliv elektrické SUV na trhu, kde by se mělo auto objevit ale až v roce 2018. Tesla naopak před několika dny navýšila počet akcií v oběhu z 2,1 milionů na 2,8 milionů, aby získala až 642 milionů dolarů dodatečného kapitálu, který by jí měl pomoci s rychlejší produkcí nových vozidel, informoval Bloomberg.

A157360_full
A157356_full
A157357_full

Foto: Audi

Diskuze (0)

Novinka

Anonym