Chatovací aplikace WhatsApp konečně dostupná i na PC pro všechny platformy. A to bez instalace!

Screen Shot 2015-08-20 at 11.19.28
0Zobrazit komentáře

Populární chatovací aplikace WhatsApp, kterou využívá pravidelně přes 800 milionů uživatelů a kterou odkoupil za 19 miliard dolarů, v přepočtu 461 miliard korun, Facebook, po 8 dlouhých měsících Android integrace spouští propojení mezi desktopovou verzí a iOS aplikací. Nyní stačí v nejnovější verzi přejít do nastavení a vybrat položku WhatsApp Web. Následně se otevře fotoaparát a na PC naskenujete QR kód, který spustí webovou aplikaci.

Screen Shot 2014-10-29 at 01.08.19

Přečtěte si takéJak si vedl WhatsApp za první půlrok pod hlavičkou Facebooku?Jak si vedl WhatsApp za první půlrok pod hlavičkou Facebooku?

Nejde tedy o samostatnou, stáhnutelnou aplikaci na PC, ale o jakési zrcadlení té mobilní. V obou případech můžete psát nové zprávy nebo odpovídat v aktuálních konverzacích. Jakmile se ale spojení mezi mobilem a desktopem přeruší, je potřeba vše propojit znovu. Jistou výhodou může být fakt, že takto lze webovou aplikaci využívat naprosto kdekoliv, bez nutnosti instalace nebo přihlašování.

Tvůrci se od prvního vývoje trochu zdráhali s vytvořením samostatné desktopové aplikace, protože byl WhatsApp od svého založení určen jen pro mobily. Po tom, co se na trhu ale objevilo několik povedených aplikací od nezávislých vývojářů, musel Facebook se svojí druhou největší chatovací aplikací po Messengeru trochu improvizovat.

Kromě iOS dostaly podporu i zařízení běžící na BlackBerry, Windows Phone nebo Nokia S40/S60.

whatsapp2
whatsapp

Diskuze (0)

Novinka

Anonym