Apple koupil startup zabývající se umělou inteligencí

Michal PtáčekMichal Ptáček

apple
0Zobrazit komentáře

Apple právě dokončil další zajímavou akvizici. Hned několik zahraničních zdrojů v čele s deníkem Bloomberg, totiž před chvílí informovalo, že gigant z Cupertina koupil technologický startup Perceptio zabývající se umělou inteligencí.

ink-case

Přečtěte si takéTenhle geniální kryt udělá ze zadní strany vašeho iPhonu čtečku knihTenhle geniální kryt udělá ze zadní strany vašeho iPhonu čtečku knih

Projekt, za kterým stojí dvojice specialistů na strojové učení a umělou intelienci: Nicolas Pinto a Zak Stone, konkrétně umožnuje společnostem na chytrých telefonech spouštět systémy s pokročilou umělou inteligencí bez nutnosti získávat/sdílet velké množství uživatelských dat. A to je přesně to, co dokonale zapadá do strategie Applu, který se v poslední době snaží sběr a využívání těchto dat minimalizovat z důvodu ochrany soukromí svých uživatelů.

Apple už jinak akvizici oficiálně potvrdil, s tím, že bližší plány se společností jak u něj bývá zvykem neodhalil. Dá se ale předpokládat, že část technologií by mohla najít využití například u chytré asistentky Siri, kterou Apple už nějaký čas vyvíjí.

Cena transakce jinak zveřejněna nebyla, každopádně zajímavé je, že ve velmi krátkém časovém období Apple koupil už druhou společnost zabývající se umělou inteligencí a strojovým učením. Před pár dny se totiž jeho cílem stal i britský startup VocalIQ.

apple1

Diskuze (0)

Novinka

Anonym