Podívejte se, jak funguje revoluční autopilot v elektromobilu Tesla Model S (video)

tesla-h
0Zobrazit komentáře

Už několik dnů si američtí majitelé elektromobilu Tesla Model S mohou díky upgradu firmwaru na verzi 7.0 užívat zbrusu nové a dlouho očekávané funkce autopilota, který díky zabudovaným senzorům, kamerám a radarům, dokáže auto ovládat v podstatě bez zásahu řidiče.

Screen Shot 2015-10-12 at 00.48.15

Přečtěte si takéTesla již za pár dní vydá nejzásadnější update ve své historii. Co bude nakonec součástí?Tesla již za pár dní vydá nejzásadnější update ve své historii. Co bude nakonec součástí?

Nová funkce, která je prozatím dostupná v USA formou upgradu za 2 500 dolarů (platí pouze v případě, že si majitelé za tento upgrade nepřiplatili už v době pořízení vozu) samozřejmě mezi řidiči vyvolala obrovské nadšení, a proto se postupně na internetu začínají objevovat první videa, ve kterých tuto novinku představují.

A opravdu to stojí za to. Autopilot totiž bezproblémově zvládá například jízdu na dálnici včetně dodržování vzdálenosti od ostatních automobilů nebo odbočování do jiného jízdního pruhu (řidičům zde stačí použít blinkr a o zbytek se Tesla postará sama).

To vše je však stále jen začátek. Do další verze firmwaru s označením 7.1, totiž CEO Tesla Motors, Elon Musk přislíbil majitelům Tesly například speciální parkovací funkci, díky které bude mít řidič možnost vyslat Teslu „na vlastní pěst“ do garáže a následně si ji v případě potřeby na dálku opět přivolat.

Doplnění: V Evropě by měla být funkce autopilota k dispozici během několika týdnů.

tesla-h

foto: reprofoto Youtube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym