Potvrzeno! České Rockaway za více než 5 miliard korun kupuje Mall a Heureku

Michal PtáčekMichal Ptáček

Jakub Havrlant – Praha – 17.6.2014
0Zobrazit komentáře

A je to tady! Informace, o které se v posledních dnech šeptalo v internetových kuloárech, se potvrdila a česká investiční skupina Rockaway Jakuba Havrlanta, tak skutečně kupuje společnost Netretail Holding B.V., která provozuje internetové obchody Mall na trzích v České republice, Slovensku, Maďarsku, Polsku a Slovinsku a společnost Naspers OCS Czech Republic s.r.o., která provozuje online srovnávače Heureka na českém a slovenském trhu.

founders

Přečtěte si takéPříběh o tom, jak startup na doručování potravin za 3 roky vyrostl na 47,8 miliard korunPříběh o tom, jak startup na doručování potravin za 3 roky vyrostl na 47,8 miliard korun

Cena podle všeho přesáhla 200 milionů eur, v přepočtu tedy cca 5,4 miliardy korun, což nahrává naší původní informaci o tom, že celková výše transakce se měla pohybovat okolo 7 miliard korun.

rock (1)

„Mall i Heureka jsou úspěšné společnosti, které skvěle rozvinou naše stávající aktivity na poli e-commerce. Máme díky tomu před sebou příležitost, jak během velmi krátké doby atakovat obrat 1 miliardu Euro a obsadit pozici e-commerce lídra v regionu Střední Evropy, který přinese nové služby a pomůže rozvoji internetové ekonomiky v celém regionu,“ říká Jakub Havrlant, CEO Rockaway.

Ondřej Fryc, CEO a zakladatel Netretailu k obchodu dodává.

„Rockaway je velice zkušený e-commerce investor a pro budoucnost Netretailu si neumím představit lepšího partnera. Internetové obchodování je stále ještě v začátcích a toto je pro nás důležitý milník v pokra ování cesty, kterou jsme začali před patnácti lety,“

Transakci, která zahrnovala Naspers a další akcionáře, realizuje investiční skupina Rockaway, financování jinak zajistili Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a společnost PPF.

mall-1

heureka

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym