Tajemný konkurent Tesly konečně odhalil několik detailů o svých plánech

Michal BenatzkyMichal Benatzky

faraday
0Zobrazit komentáře

Před několika týdny prosákla na světlo světa informace o tajemném automobilovém startupu Faraday Future, který si stanovil velmi sebevědomý cíl. Nově vznikající automobilka by se totiž ráda stala úhlavním soupeřem Tesly – prozatímního krále elektrických automobilů, jelikož má v plánu vybudovat v USA továrnu za miliardu dolarů, kde by již v brzké době mělo najít práci zhruba 1 000 zaměstnanců.

První koncept by pak měla nová automobilka představit už na počátku příštího roku. Mnoho dalších informací, ale zůstávalo doposud zahaleno.

Díky informacím, které přinesl portál Tech Insider ale například víme, že Faraday Future lovil automobilové inženýry, kde se dalo, několik jich dokonce přetáhl takovým jménům automobilového průmyslu jako je BMW nebo právě zmíněná Tesla. Mezi ně patří třeba Nick Sampson, který je tvůrcem podvozku pro model Tesla S, nebo Richard Kim, který se na vývoji elektromobilů podílel u BMW. V pětičlenném vedení Faraday Future dnes potom zasedají hned čtyři bývalí zaměstnanci Tesly.

section-hero

Přečtěte si takéTesla představila svojí poslední novinku. Nadupané SUV na bázi sedanového modeluTesla představila svojí poslední novinku. Nadupané SUV na bázi sedanového modelu

Jak už bylo řečeno, první koncept se světu ukáže už příští rok a to na technologické konferenci CES v Las Vegas, která proběhne v lednu. V průběhu příštích 4 let bychom pak mohli elektromobily s logem Faraday Future potkat i na cestách, s tím, že portfolio modelů by se mělo stejně jako v případě Tesly postupně rozšiřovat. Testování jednoho z konceptů už přitom údajně probíhá na kalifornských silnicích.

Podle další zajímavé informace zkoumá tento automobilový startup také možnosti autonomního řízení. Webové stránky Faraday Future se zase chlubí unikátním způsobem pořízení chystaných elektroaut. Více detailů se zde ale bohužel nedozvídáme, pravděpodobně se ale bude jednat o jakýsi systém sdíleného vlastnictví.

Posledním tajemstvím poté bylo, kdo za tímto tajemným počinem stojí. Prvotní spekulace dokonce naznačovaly, že Faraday Future je pouze krycí název pro chystaný elektromobil od Applu. O takzvaném projektu Titan, na jehož konci má stát auto s nakousnutým jablkem ve znaku už se totiž také mluví už delší dobu. Podle zasvěcenějších informací to ale vypadá, že za touto společností stojí čínský miliardář Jia Yueting, který o svém snu postavit elektromobil mluví už více než rok.

faraday

Diskuze (0)

Novinka

Anonym