S tímhle elektrovozem už Porsche brzy začne konkurovat Tesle

Michal BenatzkyMichal Benatzky

porsche
0Zobrazit komentáře

Německý výrobce ikonických sporťáků – Porsche, začne opravdu brzy pálit ostrými proti společnosti Tesla vyrábějící stále populárnější elektromobily. V pátek totiž tato legendární automobilka prozradila svůj záměr investovat 1 miliardu dolarů do výstavby nové továrny, která by měla vytvořit kolem tisíce pracovních míst a odkud by po dokončení měla vyjíždět čistě elektrická vozidla.

Konkrétně se má jednat o Porsche Mission E, který byl představen na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. O tom, že je celý projekt na spadnutí svědčí prohlášení Porsche, které tvrdí, že první elektromobily se objeví v showroomech do konce roku 2020.

„S modelem Mission E tvoříme nový postoj naší značky k budoucnosti. I v dnešním rychle se vyvíjejícím motoristickém světě si Porsche udrží své přední postavení v oblasti sportovních aut. “ Řekl v prohlášení automobilky její představitel Wolfgang Porsche.

porsche-1

Přečtěte si takéPorsche představilo nadupanou konkurenci pro elektromobil Tesla Model SPorsche představilo nadupanou konkurenci pro elektromobil Tesla Model S

Zejména narážka na rychle se vyvíjející odvětví je odkazem na dravost nových hráčů, kteří začínají v automobilovém průmyslu zásadně míchat kartami. Zatím se samozřejmě přesně neví, jestli se sériový model dočká všech technologií, které byly představeny v již zmíněném konceptu, o technologický skok by se ale měla postarat kapacita baterie a tedy i následný dojezd.

Ten by měl u tohoto auta činit téměř 500 kilometrů, což je více, než je na jedno nabití schopná ujet Tesla Model S. Baterie chystaného Porsche se navíc bude údajně schopná dobít na 80% za pouhých 15 minut, německá automobilka také hodlá pro tento vůz zavézt bezdrátové nabíjení.

Vzhledem k tomu, že se jedná o Porsche, nemůžou chybět ani obdivuhodné jízdní parametry. Zrychlení z 0 na 100 km/h dosáhne tento elektromobil za 3,5 sekundy, a to díky dvojici elektromotorů produkujících ekvivalent 600 koňských sil.

porsche-4

porsche

979c0f1f-dfa6-422a-9df8-0bcc33afa039_teaser_720x406x1_5

Diskuze (0)

Novinka

Anonym