Tento konektor, kterým nabijete iPhone i Samsung, vybral za pár dní na Kickstarteru 4,5 miliony Kč

Michal BenatzkyMichal Benatzky

lm2
0Zobrazit komentáře

Populární crowdfoundingová platforma Kickstarter nabízí často velmi kreativní a praktické nápady, které bychom všichni rádi uvítali také v praxi. To, co však nyní ukázali tvůrci startupu LMcable by se ovšem s lehkou nadsázkou dalo označit za revoluci.

Jejich speciálním konektorem totiž nabijete jak iPhone, tak také jakékoliv zařízení běžící na operačním systému Android. LMcable se totiž chlubí univerzální koncovkou, která lícuje jak s lightning portem od Applu, tak také se standardním microUSB.

stripeatlas2

Přečtěte si takéPlatební startup Stripe vypouští novou službu, která za vás založí firmu nebo bankovní účetPlatební startup Stripe vypouští novou službu, která za vás založí firmu nebo bankovní účet

Jak se dalo očekávat, projekt zaznamenal úspěch také mezi přispěvateli. Od více než 4600 dárců se totiž během několika dní podařilo nasbírat 181 tisíc dolarů, v přepočtu tedy zhruba 4,5 milionů korun. Původně však zakladatelé startupu LMcable požadovali jen 5 tisíc dolarů.

Problém s kompatibilitou přitom tvůrci LMcable vyřešili velmi jednoduše. Z jedné strany totiž tento kabel pasuje do microUSB portu, zatímco z druhé strany lze připojit libovolné zařízení podporující iOS. V případě majitelů Applu tak představuje tento kabel drobný ústupek a to konkrétně v tom, že váš iPhone či iPad nebude možno s LMcable nabíjet oboustranně jak je tomu u standardních lightning kabelů.

Tvůrci LMcable si navíc vyhráli také s designem. Narozdíl od klasických nabíječek je totiž tento kousek obšitý riflovinou nebo kůží. Pokud se LMcable dostane až na pulty obchodů bude jeho cena činit v přepočtu zhruba tisíc českých korun. K prvním zákazníkům by se pak tento produkt měl dostat v půli letošního dubna.

lmcable

f5442c220dba5a56a318525eff0b43aa_original

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym