Takhle bude vypadat ambiciozní čínská konkurence Tesly

Michal PtáčekMichal Ptáček

leeco
0Zobrazit komentáře

Je tomu pár dnů, co čínský technologický gigant LeEco, který mimo jiné financuje stále tak trochu tajemný automobilový startup Faraday Future, představil ambiciozní koncept svého vlastního elektrického vozu s názvem LeSEE. Ten by se podle šéfů této firmy vyrábějící například smartphony, měl stát vážným konkurentem v současnosti jednoznačně nejoblíbenějšího elektrovozu Tesla.

A to jednak díky vymazlenému, sportovnímu designu a jednak díky vlastnostem jako jsou: autonomní řízení (v případě jeho aktivace volant zajede do palubní desky), dálkové ovládání (například přivolání vozu) přes hlasem ovládanou aplikaci v mobilním telefonu, samopřizpůsobitelné sedačky z pěny nebo maximální rychlost 210 km/h (v případě Tesly je ovšem maximální rychlost až 241km/h).

mod

Přečtěte si takéTesla Model 3 si za 3 dny předobjednalo už 276 tisíc zákazníkůTesla Model 3 si za 3 dny předobjednalo už 276 tisíc zákazníků

To vše zní samozřejmě zajímavě, ovšem celé to má jeden háček. Na reálný výsledek si totiž ještě budeme muset nějaký čas počkat, jelikož vůz se by se měl do reálné výroby dostat až v roce 2018 (cena oznámena nebyla).

Minimálně v nedostaku know-how by ale problém být určitě neměl. Kromě již zmíněného partnerství s americkým startupem Faraday Future, totiž LeEco delší dobu spolupracuje například i s automobilkou Aston Martin, které pomáhá s elektrovozem RapidE a dá se proto počítat s tím, že nabité zkušenosti se pokusí na svém vlastním projektu náležitě zúročit.

foto: LeEco

beijing_event_leeco_lesee

ding_yeuting_leeco_lesee_founders

LeSEE_render

leeco

la-interior-of-the-lesee-20160420

la-lesee-interior-20160420

the-backseat-passengers-can-also-enjoy-their-own-tv-monitors

Diskuze (0)

Novinka

Anonym