Brněnský startup Smartsupp 10 milionovou investicí posunul svoji valuaci na 67 milionů

smartsupp3
0Zobrazit komentáře

Začátkem letošního roku jsme informovali o tom, že brněnský startup Smartsupp, zprostředkovávající pokročilý živý chat se zákazníky na webu, roste přibližně 600% meziročním tempem a že za minulý rok dosáhl na takřka 5 milionů korun v obratu. Jeho služby dnes využívá již přes 66 tisíc zákazníků, s přibližně 2000 platícími v plánech od 99 do 499 korun měsíčně.

Že jeho čísla nejsou ani zdaleka špatná potrvrdila i dnešní oficiální zpráva o investici ve výši 10 milionů korun od společnosti na tvorbu webů, Webnode.cz, a investičního fondu Spread Capital Ondřeje Fryce. Každý z nich do firmy nasypal celých 5 milionů korun za investiční podíl ve výši 7,5 procent. Zbylý podíl nadále drží tři spoluzakladatelé – Vladimír Šandera, Dušan Kmeť a Petr Jánošík, jelikož v minulosti nebylo žádné externí financování třeba.

skinners

Přečtěte si takéČeským ponožkobotám Skinners se podařilo vybrat v Kickstarter kampani přes 15 milionůČeským ponožkobotám Skinners se podařilo vybrat v Kickstarter kampani přes 15 milionů

Díky nové investici se tak posunula valuace startupu na takřka 67 milionů korun. Získané peníze budou sloužit na rozvoj dnes 11 členného týmu a na globální expanzi, která momentálně čítá „pouze“ 20 % ze všech aktuálních zákazníků. I tak se ale jen za poslední měsíc podařilo firmě vygenerovat na 1 milion korun obratu.

smartsupp

Vladimír Šandera, jeden ze spoluzakladatelů to komentuje slovy:

„Investory jsme zaujali díky dosavadním úspěchům Smartsuppu a zkušenému 11člennému týmu, díky kterému se produkt uchytil nejen v Česku, ale i v zahraničí. Veškeré klíčové aktivity řešíme in-house, vybudovali jsme know-how na globální úrovni v oblasti SaaS vývoje (software-as-a-service) a online marketingu.“

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym