Zombeek: nový český startup, který chce prorazit mezi nástroji nabízejícími bezplatnou tvorbu webových stránek

Filip HouskaFilip Houska

zombeek_admin

Existuje nespočet platforem k vytvoření webových stránek, které byly značně zpopularizovány především tím, že k tomu není třeba profesionálních designerů a programátorů. Zvládne to i amatér a bude k tomu potřebovat jen chvilku času. O zbytek se postará již zaběhlý systém. Nyní na český trh míří další novinka, která disponuje intuitivním uživatelským rozhraním a spoustou moderních šablon s názvem Zombeek.

Zoombek je projektem vývojářů ze společnosti Bohemiasoft, provozující e-shop řešení Webareal.cz, a cílí na každého jednotlivce, který chce jednoduše vytvořit responzivní webové stránky. Hlavním benefitem je nejen množství šablon a pokročilé nástroje k editaci, ale i cena služby, která nabízí řešení na hostované doméně zdarma a na doméně vlastní za 100 korun měsíčně.

founders1

Přečtěte si takéZendoro: nový český projekt, který chce nabízet online prodej nemovitostí s nízkou fixní provizíZendoro: nový český projekt, který chce nabízet online prodej nemovitostí s nízkou fixní provizí

Bezplatně jsou nabízeny funkce jako editace HTML kódu, pokročilý textový editor či vestavěný drag&drop nástroj pro seskládání webové stránky z různých bloků textu nebo fotografií. Nechybí ani podpora https certifikátu pro domény nebo „kapátkové“ nanášení barevných kombinací do textu a částí stránek.

zombeekyoutube

Bezesporu největším tahákem je grafický design. V rámci platformy jsou nabízeny již předvytvořené šablony s responzivní strukturou, která dovoluje bezproblémově zobrazení i na mobilních zařízeních a pohyblivé prvky při scrollování.

Zombeek v nejbližší době chystá implementaci statistik návštěvnosti, napojení na internetové analytické nástroje a žádané propojení s e-shopovým řešením. Tyto prvky budou doplněny o širší výběr responzivních šablon, nově s vícestránkovou podporou. Mimo jiné se chystá i mutace pro slovenský trh a přidání balíčku pro profesionální vývojáře.

Pro koho je vlastně Zombeek určen

V aktuální době se nabízejí dva základní balíčky, které může běžný uživatel využít – Free a Bez starostí. První varianta, jak již z názvu vyplývá, je zcela zdarma. Jistou nevýhodou může být absence podpory vlastní domény, což je však řešeno verzí Bez starostí. S měsíčním poplatkem 100 korun budou mít zájemci možnost si zaregistrovat svou vlastní doménu (bez dodatku .zombeek.cz).

V přípravě je pak navíc balíček Developer, který má sloužit profesionálním tvůrcům web stránek, pro rychlou tvorbu responzivních webů – za jednorázovou cenu 2420 Kč. Jehož hlavní výhodou je především možnost stáhnout vytvořený web, včetně licencí na všechny obrázky, upravit jej, doplnit o libovolné funkce a umístit na libovolný hosting.

zombeek_0913_1

Společnost Bohemiasoft má ve svém oboru bohaté zkušenosti, což dokazuje osmiletá tradice a několikatisícová zákaznická základna. Zombeek by měl těžit ze svého intuitivního a bezplatného prostředí, jež je obohaceno škálou líbivých a optimalizovaných šablon, a tím, že kvalitní webovou stránku si dokáže seskládat skutečně každý.

Mezi hlavní konkurenci z českých řad lze bezpochyby zařadit rostoucí službu Webnode, která se v posledních letech začala soustředit především na zákazníky ze zahraničí, kterých má po vypuštění nové verze již přes 22 milionů.

zombeek_sablony