Takto bude vypadat nový MacBook Pro

Filip HouskaFilip Houska

macbookpro2016_1

MacBook Pro

0Zobrazit komentáře

Před každou keynote jsou očekávání veřejnosti poměrně vysoká. Spekuluje se na všech frontách a nutno dodat, že v dnešní době se tyto domněnky častokrát naplňují. Apple již není tak tajemný jako dříve. Nyní však nebylo nutné získávat informace od analytiků nebo zdrojů napojených na dění ve společnosti. Apple totiž poskytl náhled na očekávanou novinku zcela dobrovolně.

Společnost vypustila novou aktualizaci operačního systému macOS Sierra 10.12.1. To by nebylo nic zvláštního, ovšem pouze případě, že by omylem nezahrnula do sekce Apple Pay obrázky ukazující náhled na nový MacBook Pro, který má být představen 27. října.

1

Přečtěte si takéTato mobilní aplikace dokáže změřit váš zrak a určit, zdali potřebujete nové kontaktní čočkyTato mobilní aplikace dokáže změřit váš zrak a určit, zdali potřebujete nové kontaktní čočky

Z uniklých obrázků je jasné, že nové jablečné železo bude disponovat dlouho očekávaným dotykovým panelem s technologií OLED, který má sloužit jako náhrada za manuální funkční klávesy, tedy i za tradiční tlačítko ESC. Magic Toolbar (právě takové označení by měl dotykový pás nést) bude navíc sloužit i jako místo pro placení pomocí služby Apple Pay. Ta však bohužel v Česku není zatím dostupná. Jak se již domnívalo dříve, tak dotykový panel bude měnit funkční prvky pro uživatele v závislosti na konkrétní aplikaci.

macbookpro2016_1

MacBook Pro

I když Apple odhalil pravděpodobně největší lákadlo MacBooku Pro, tak stále může překvapit. Podle snímků lze dedukovat, že bude vybaven „plošší“ klávesnicí se stejným odezvovým mechanismem jako u dvanáctipalcového MacBooku, nebo tenčím tělem. To, co viditelné není, jsou porty.

Tyto prvky budou pro značnou část uživatelů dealbreakerem, protože ať je budoucnost bezdrátová (jak naznačuje Apple) či nikoliv, stále mnoho lidí potřebuje ke své profesionální práci dostačující zásobu portů. Ověřené zdroje však předpovídají eliminaci MagSafu, HDMI a slotu pro SD karty. Nahrazeny by měly být čtveřicí USB-C. Neměl by ani chybět audio jack.

macbookpro2016_2

Finální rozuzlení však přijde zítra, tedy 27. října, kdy se bude v 19 hodin středoevropského času konat keynote. Očekává se, že vedle MacBooku Pro přijde i renovovaný MacBook Air, vylepšený iMac nebo 4K/5K displej.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym