Znovuzrozená konzole NES Classic Edition láme prodejní rekordy

Filip HouskaFilip Houska

1
0Zobrazit komentáře

Na trhu již pár týdnů figuruje zmenšená a zmodernizovaná verze ikonické herní konzole NES Classic Edition od Nintenda, která se těší velké oblibě především u hráčů, kteří na starším sourozenci vyrůstali, což potvrzují i dosavadní prodejní čísla.

Podle průzkumu trhu společnosti The NPD Group, se totiž ve Spojených státech během prvních 3 týdnů od uvedení prodalo neuvěřitelných 196 tisíc těchto konzolí, což je fakt, který zřejmě zaskočil i samotné Nintendo.

far

Přečtěte si takéAmbiciozní konkurent Tesly, startup Faraday Future už brzy představí svůj první elektrický vůzAmbiciozní konkurent Tesly, startup Faraday Future už brzy představí svůj první elektrický vůz

NES Classic Edition, které v základu přichází s 30 předinstalovanými originálními hrami jako Super Mario Bross, The Legend of Zelda, Donkey Kong apod, nestárnoucím designem, ovladačem, HDMI a cenovkou v přepočtu okolo 1 700 korun, je totiž beznadějně vyprodané, jelikož japonská společnost nestíhá další vyrábět.

To ostatně pocítili i zájemci v České republice, když první várka konzolí zmizela například z eshopu Alza během několika málo hodin. Zajímavé je z pohledu celkového zájmu mimochodem i prohlášení vyhledáváče Google, který prozradil, že NES Classic Edition bylo v roce 2016 nejvyhledávanější herní konzolí.

Je pravděpodobné, že Nintendo bude chtít na podobný úspěch navázat i v následujících letech, což je samozřejmě vynikající zpráva pro všechny fanoušky značky, kteří by se tak mohli dočkat například zmodernizované verze konzole Super Nintendo (SNES), která je dle spousty expertů považována za nejlepší herní zařízení všech dob.

nes

Diskuze (0)

Novinka

Anonym