Nový iPhone se bude designem patrně inspirovat u sedm let starého modelu

Filip HouskaFilip Houska

apple-iphone-381219_1920
0Zobrazit komentáře

Do představení nového iPhonu, který má pravděpodobně nést označení 8, sice zbývá minimálně půl roku a je jisté, že co měsíc se budou objevovat nové spekulace a domněnky, ovšem nyní vyplula na povrch poměrně zajímavá informace, která by spoustu zájemců mohla potěšit.

Podle zprávy ze serveru Digitimes bude nový iPhone vyroben ze skla a rámeček, jenž ohraničuje tělo zařízení, bude z nerezové oceli. Pro fanoušky iPhonů 4 a 4s z roku 2010, respektive 2011, to bude patrně dobrá zpráva: budou se totiž velice podobat.

booth1

Přečtěte si takéČeský startup Prusa Research představil v Las Vegas novou technologii 3D tiskuČeský startup Prusa Research představil v Las Vegas novou technologii 3D tisku

Pochopitelně jsou tyto informace stále spekulačního charakteru, ale existuje několik indikátorů, proč by to mohla být ve výsledku pravda:

  1. Server Nikkei Asia Review již minulý rok informoval, že ve Foxconnu pracují na skleněných tělech.
  2. Sklo není tak náročné (ať už finančně či pracovně) na výrobu a oproti škrábancům je odolnější než aktuální hliník.
  3. iPhone 7 v lesklém Jet Black provedení je mezi veřejností poměrně oblíbený (i přes silnou náchylnost k poškrábání).
  4. Jony Ive, šéf průmyslového designu Applu, veřejně přiznává, že by si dokázal (opět) představit celoskleněný iPhone.
  5. Mnoho lidí stále oceňuje design iPhonu 4/4s a považují ho nejlépe vypadající iPhone (subjektivně pojato).
apple-iphone-381219_1920

Očekává se zakřivený OLED displej i několik úhlopříček

Očekávaný iPhone, který bude symbolem desetiletého výročí od uvedení prvního modelu, se má pyšnit i zakřiveným OLED displejem. Podobně jako tomu je u vlajkových lodí konkurenčního Samsungu. Jednotlivé zdroje se však rozcházejí v tom, jaká úhlopříčka bude touto „výsadou“ disponovat.

mobile-1726138_1920

Podle všeho by totiž nová generace jablečných telefonů měla přijít ve třech úhlopříčkách: 4,7″, 5″ a 5,5″ (případně 5,8″). Vedle velikostí se také spekuluje o integraci tlačítka Home přímo do dotykového rozhraní displeje.

Různé úniky se budou v následujících měsících poměrně hojně rojit, avšak na finální výsledek bude nutné si počkat pravděpodobně do září (nebo do června?). Nyní se naskýtá prostor kreativním designerům, aby popustili uzdu své fantazie a s ohledem na dostupné informace navrhli jejich vysněný model.

iphone8

I takto může vypadat nový iPhone (EverythingApplePro, YouTube)

Foto: Reprofoto, YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym