Provozovatel DámeJídlo.cz kupuje konkurenční projekt FoodPanda

Michal PtáčekMichal Ptáček

damejidlo
0Zobrazit komentáře

Jsou to už dva roky, co německá technologická společnost Delivery Hero koupila za stovky milionů Kč českou food delivery službu DámeJídlo.cz, za jejímž zrodem stál podnikatel Tomáš Čupr + konkurenční Jídloteď.cz a zařadila je společně do svého globálního internetového portfolia.

Nyní se německá firma, která se může spoléhat na mohutnou finanční podporu investorů z berlínského Rocket Internet, rozhodla ještě více upevnit pozici na trhu rozvozů jídel, a proto kupuje konkurenční projekt FoodPanda, díky čemuž očekává, že ve 47 zemích bude dodávat více než 20 milionů objednávek za měsíc.

spendee_1

Přečtěte si takéČeská aplikace pro správu financí Spendee nově podporuje propojení s bankovními účtyČeská aplikace pro správu financí Spendee nově podporuje propojení s bankovními účty

Celá akvizice bude financována vydáním nových akcií Delivery Hero akcionářům Foodpanda. Společnost Rocket internet, která je hlavním akcionářem Foodpanda, tak zvýší svůj podíl v Delivery Hero na 37,7 %.

foodpanda

Projekt foodpanda, který dodává měsíčně zhruba 2 miliony objednávek, by jinak měl do skupiny přinést 20 nových zemí ve východní Evropě, Blízkém východě, Africe a Asii.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym