Tesla zvyšuje dojezd o dalších 32 kilometrů a zrychlením překonává Faraday Future

teslanew
0Zobrazit komentáře

Muskova Tesla, které se podařilo v minulých týdnech oficiálně spustit částečný provoz ve vlastní nevadské továrně na baterie, kde se mimo jiné vyrábí i nový typ 100 kWh baterií pro vozy Tesla, přichází s jednou novinkou za druhou. Ať už jsou to finální ceny dobíjení na Superchargerech pro nové majitele všech jejich elektrických vozů, tak třeba poslední aktualizace modelu P100D.

Ta přináší akceleraci z 0 na 60 mil za hodinu, tedy z nuly na necelých 100 kilometrů za hodinu, za pouhé 2,389 sekundy – místo původních 2,5 vteřin, což dorovnává nedávný „rekord“ konkurenčního Faraday Future, který se snaží dostat se svým modelem FF 91 na trh. Naopak chystaný model 100D vylepšuje dojezd, se kterým se nově dostanete na 539 kilometrů, navíc o 40 tisíc dolarů levněji.

googlepixel

Přečtěte si takéGoogle vypustil nástroj, který dokáže ušetřit až 75 % z velikosti fotografií bez ztráty kvalityGoogle vypustil nástroj, který dokáže ušetřit až 75 % z velikosti fotografií bez ztráty kvality

Zákazníci si tedy mohou vybrat – buď oželí maximální podobu Ludicrous módu a nejvyšší akcelerace u elektrického auta vůbec výměnou za vyšší dojezd a nižší cenu, nebo do toho půjdou naplno a pořídí si za takřka 138 tisíc dolarů její nejvyšší verzi. U modelu X 100D jde pak o akceleraci z 0 na 96 km/h za 4,8 sekundy a dojezd 475 kilometrů, což je podle dostupných informací u tohoto typu Tesly tím nejdůležitějším aspektem, informuje WSJ.

Níže se pak můžete podívat i na poslední video ze stavby Tesla Gigafactory z průběhu prosince:

Diskuze (0)

Novinka

Anonym