Brněnský startup Flatio na střednědobé pronájmy spouští prohlídky bytů ve virtuální realitě

flatioweb
0Zobrazit komentáře

Server Flatio.cz, založený Radimem Rezkem, který vznikl na základě zkušeností se studentskými pronájmy na StudentReality.cz a který nabízí střednědobé pronájmy, získal na začátku tohoto měsíce několikamilionovou investici od INCOMMING Ventures a před necelým rokem podobnou částku od investičního fondu Enern.

Po rozšíření svých služeb do Vídně a nově do Bratislavy si startup připravil další novinku v podobě prohlídek bytů za pomocí virtuální reality. Chce tím ještě více minimalizovat čas nutný k samotným prohlídkám bytů, při kterých by v budoucnu měly zcela odpadnout fyzické návštěvy. Jen v Praze se pak navíc Flatiu podařilo za rok 2016 vytvořit před 16 tisíc rezervovaných nocí.

startup

Přečtěte si takéČeský komiksový startup Nanits Universe chce na Kickstarteru vybrat 780 tisíc korunČeský komiksový startup Nanits Universe chce na Kickstarteru vybrat 780 tisíc korun

V nabídce je takových prohlídek momentálně k dispozici několik desítek a pro jejich zobrazení jsou třeba minimálně kartonové VR brýle. Jakmile se po prohlídce uživatelé rozhodnou k pronájmu, mohou si kompletní smlouvu prohlédnout online a podepsat za pomocí SMS, včetně platby nájmu přes webové rozhraní.

© David Mitáš – http://david.mitty.cz

Radim Rezek, zakladatel Flatio

K tomu doplňuje zakladatel a CEO, Radim Rezek:

„Jako byste v bytě opravdu byli, to jsou nejčastější reakce od našich nájemníků a majitelů bytů, kteří přes Flatio pronajímají. Virtuální realita není nic nového, ale její praktické využití kromě herního průmyslu bylo dost omezené. Flatio stavíme na moderních technologiích, o kterých jsme přesvědčeni, že mohou posunout realitní byznys.“

flatio_2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym