Brněnský startup Kiwi.com dosáhl loni na tržby ve výši 8 miliard Kč

kiwi

Oliver Dlouhý, CEO Kiwi.com

0Zobrazit komentáře

Zisk před zdaněním 150 milionů korun, nárůst tržeb o 400 procent na 8 miliard Kč, tři a půl milionu prodaných letenek a nové kanceláře v brněnském Campus Science Parku.

Taková je bilance brněnské společnosti Kiwi.com (za rok 2016), jejíž konkurenční výhodou je především speciální algoritmus, který dokáže zkombinovat i nabídky aerolinek, které mezi sebou normálně nespolupracují, čímž uživatelům při zvolení vhodných spojů šetří peníze.

kratky3

Přečtěte si takéOndřej Krátký z Liftago: Jdeme si pro profit přes korporátní segment a do konce roku dobudeme trhOndřej Krátký z Liftago: Jdeme si pro profit přes korporátní segment a do konce roku dobudeme trh

Nejsilnějším měsícem z pohledu finančních ukazatelů se pak stal prosinec, kdy se měsíční tržby vyšplhaly na téměř miliardu korun, s tím, že počet prodaných letenek atakoval čtvrt milionu.

„V roce 2016 se nám povedlo znovu růst o stovky procent v obratu i v počtu zaměstnanců. Díky strategickým partnerstvím jsme nejsilněji rostli především v USA a ve Velké Británii. Silnými regiony nadále zůstávají kromě Severní Ameriky, také Severní a Západní Evropa, nadále rostou asijské trhy. Příští rok plánujeme další růst s tím, že bychom rádi dosáhli tržeb miliardy eur. Pokud udržíme podobný růst na trzích v Severní Americe a Evropě, na konci letošního roku bychom mohli dosahovat obratu přes tři miliony eur za den s cílem dosáhnout miliardy eur za letošní rok,” “uvádí Oliver Dlouhý, zakladatel Kiwi.com.

Zajímavostí jinak je, že Kiwi.com fungující dříve pod názvem Skypicker, v současné době zaměstnává okolo 1000 lidí, což ho v podstatě katapultovalo mezi jednoho z největších zaměstnavatelů v Jihomoravském kraji.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym