Český herní startup Gamee Boženy Řežábové získává investici ve výši 2 miliony eur

Michal PtáčekMichal Ptáček

gamee
0Zobrazit komentáře

Je tomu zhruba rok a půl, co Božena Řežábová společně s Miroslavem Chmelkou, Janem Částkem a Lukášem Stiborem (zakladatel vývojářského studia Cleevio), spustila českou herní platformu Gamee, která lidem díky technologii HTML5 nabízí hraní chytlavých miniher napříč všemi zařízeními a následně sdílení nejlepšího dosaženého skóre s přáteli.

Nyní tento projekt, která má ambice uspět na globálním herním trhu, a který nedávno vydal například hru ve spolupráci s americkou NASA, ohlašuje první větší investici ve výši 2 miliony eur, v přepočtu zhruba 60 milionů Kč, která by právě dosažení ambiciozních cílů měla usnadnit.

spaceknow1

Přečtěte si takéSpaceknow: český startup od bývalého zaměstnance NASA, který analyzuje ekonomické faktory pomocí satelitních snímkůSpaceknow: český startup od bývalého zaměstnance NASA, který analyzuje ekonomické faktory pomocí satelitních snímků

Mezi investory, kteří se investičního kola účastnily pak najdeme Initial Capital, Index Ventures a české Credo Ventures.

„Jsme nadšeni z toho, že můžeme zainvestovat Boženu Řežábovou a její tým. Gamee je jasnou ukázkou vzkvétajícího středoevropského herní ekosystému, kterému se neustále daří prorážet v globálním měřítku, říká Andřej Kiska z Credo Ventures

Momentálně má jinak Gamee 60 aktivních her a eviduje zhruba 4 miliony měsíčně aktivních uživatelů/hráčů.

g

Vpravo zakladatelé Gamee, Božena Řežábová a Lukáš Stibor z Cleevia

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym