Tyto boty objednají pizzu pouhým stisknutím tlačítka na jazyku

Filip HouskaFilip Houska

1
0Zobrazit komentáře

Trh s obuví zažívá poměrně zajímavé časy. Není tomu tak dávno, co Nike představil samozavazovací tenisky HyperAdapt 1.0 a lidem naznačil, že se již nebudou muset plýtvat 20 vteřinami svého času, aby si zavázali boty manuálně. Americký fast-foodový řetězec však myšlenku „zjednodušení života“ uchopil ještě netradičněji.

Restaurační síť Pizza Hut totiž ku příležitosti basketbalového období zvaného „March Madness“ představila model tenisek, pomocí kterých si bude možné objednat pizzu (opravdu se nejedná o prototyp, ale reálný produkt). Jmenují se Pie Tops a přináší zásadní otázku… Kdo bude něco takového používat a proč to vlastně vzniklo?

pinterestlens_1

Přečtěte si takéPinterest představil funkci ve stylu „Shazam“ pro reálné objektyPinterest představil funkci ve stylu „Shazam“ pro reálné objekty

Klíčovým prvkem je tlačítko, které je zabudované v jazyku boty a oficiální mobilní aplikace. V praxi to patrně funguje tak, že si dotyčný do aplikace uloží, jaký druh pizzy je jeho oblíbený a na základě Bluetooth budou potřebné údaje, do kterých se může řadit i místo doručení, komunikovat s tlačítkem v teniskách.

Vlastník těchto „revolučních“ párů bot, které propaguje bývalý basketbalista Grant Hill, pak stiskne dané tlačítko a objedná si pizzu. Podle všeho to však nebude tak jednoduché a intuitivní.

Brian Heater, redaktor serveru TechCrunch, totiž tuto funkci vyzkoušel a udává, že stejně musí spolupracovat se svým telefonem. Po zmáčknutí tlačítka totiž na displeji vyskočí notifikace ohledně objednávky, kterou bude muset potvrdit. Časová efektivita tedy přichází vniveč.

pizzahutshoes1

Není tedy lepší rovnou vytáhnout telefon a objednat si pizzu tímto „tradičnějším“ způsobem, než utrácet za kontroverzní, avšak poměrně hezky provedené boty? Každopádně jedno je jisté: technologický svět nás patrně nikdy nepřestane překvapovat a na párty bude tato vychytávka určitě fungovat.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym