Finanční appka Robinhood se po nové investici zařadila mezi startupy s miliardovou valuací

robinhoodfounders

Zakladatelé startupu Robinhood

0Zobrazit komentáře

U nás ne moc známý, ale v USA rychle rostoucí startup Robinhood, který zprostředkovává jednoduché obchodování na burze bez složitostí a bez jakýchkoliv poplatků, se po 2 letech fungování zařadil mezi tzv. „unicorns“, tedy startupy, které překonaly miliardovou valuaci v dolarech. Robinhood se to povedlo po poslední Series C investici ve výši 110 milionů dolarů.

Hlavním investorem v posledním kole, které posunulo startup s takřka 80 zaměstnanci na valuaci 1,3 miliardy dolarů, bylo DST Global, spolu s několika předešlými investory jako Index Ventures, Thrive Capital nebo Ribbit Capital. Celkově získaná částka až do dnešního dne přesáhla 176 milionů dolarů.

andrealauren

Přečtěte si takéVedení skupiny Rockaway Jakuba Havrlanta rozšiřuje Andrea Lauren z portálu Fundlift.czVedení skupiny Rockaway Jakuba Havrlanta rozšiřuje Andrea Lauren z portálu Fundlift.cz

Robinhood včera spolu s investicí oznámil zároveň překonání hranice 2 milionů aktivních uživatelů, kteří momentálně přibývají tempem zhruba 140 tisíc uživatelů měsíčně, což značí 17% meziměsíční růst. Za celou dobu existence pak startup založený Vladem Tenevem a Baiju Bhattem zprostředkoval transakce v hodnotě 50 miliard dolarů a ušetřil přes půl miliardy dolarů za běžné poplatky u konkurence.

robinhood

Jak tedy Robinhood vydělává peníze?

Mezi primární zdroje příjmů Robinhood patří Gold členství, které stojí od 6 do 200 dolarů měsíčně podle obchodované částky na uživatelském účtu a které umožňuje uživatelům zdvojnásobit aktuální prostředky za pomocí jisté formy „půjčky“. Místo až 50 tisíc dolarů je tak možné obchodovat rovnou se sto tisíci, které jsou uživatelům půjčovány s 5 procentním úrokem.

Kromě půjček nabízí Robinhood v rámci Gold i prodloužené obchodní hodiny nebo instantní vklad a výběr peněz, v jakékoliv výši. Služba je momentálně dostupná pouze v USA a Austrálii, s tím, že nová investice by měla sloužit také k rozšíření do dalších lokalit a pokrytí prvních evropských trhů.

Foto: Robinhood

Diskuze (0)

Novinka

Anonym