Jubilejní ročník startupové soutěže Vodafone Nápad roku právě odstartoval

Filip HouskaFilip Houska

Ani letošní rok neporuší tradiční soutěž mezi zajímavými podnikatelskými záměry a projekty, kterou již po 10. pořádá Podpora rozvoje podnikání, s.r.o spolu se svými partnery, kde čestné místo hlavního mediálního partnera zaujímáme i my v CzechCrunch. Vodafone Nápad roku se blíží a pro vítěze si opět chystá zajímavé ceny v podobě třistatisícové odměny, možnosti několikamilionové investice nebo nově také lákavého výletu na jednu z největších technologicko-webových konferencí na světě.

saphom

Přečtěte si takéČeský startup Sapho se sídlem v Silicon Valley získává investici ve výši 14 milionů dolarůČeský startup Sapho se sídlem v Silicon Valley získává investici ve výši 14 milionů dolarů

Soutěž stojí na principu představení tvůrčího a nápaditého projektu z hlav týmů či jednotlivců. Ten musí být natolik dobrý, aby přesvědčil odbornou porotu skládající se z řady českých investorů, podnikatelů, manažerů a zástupců médií, mezi kterými bude například usedat Jannis Samaras, generální ředitel Kofoly, Milan Hrabovský, ředitel české divize vývoje v Microsoftu, nebo šéfredaktor HN Miloš Čermák. Ta je následně podle stanovených kritérií vyhodnotí.

vodafonenapadroku_6

Ten nejlepší záměr bude díky zahrnutým partnerům nejen slibně propagován, ale také získá 300 tisíc korun, potenciální investici v hodnotě až 10 milionů, možnost vycestovat do ikonického Silicon Valley na konferenci TechCrunch Disrupt, mentoring od úspěšných podnikatelů a řadu dalších cen od sponzorů.

vodafonenapadroku_5

V rámci této akce nebude chybět ani široké množství různých workshopů, ze kterých se mohou účastníci dozvědět potřebné informace ze sféry startupů a podnikání obecně.

Nová kategorie, která vítěze pošle na Web Summit

Jubilejní ročník přináší i zcela novou sekci „Nejlepší technologický projekt“ pod záštitou technické společnosti Profinit, která pro vítěze slibuje cestu a pobyt na lisabonskou konferenci Web Summit, jednu z největších akcí o webu a technologiích na světě.

vodafonenapadroku_7

Přes 1 200 přihlášených projektů

Milníky, které tato soutěž doposud zaznamenala, komentoval Martin Kešner, její zakladatel, následovně:

„Desátý ročník soutěže je důkazem, že Vodafone Nápad roku je akce, která mladým podnikatelům opravdu pomáhá. V dosavadních devíti ročnících jsme hodnotili 1241 projektů, jejichž autoři získali cenné rady od zkušených podnikatelů a investorů na 120 akcích, kterých se zúčastnilo celkem 4576 lidí. Mnozí navíc získali i peněžité ceny nebo významné investice. Za devět ročníků se celkové výše přímých investic vyšplhaly na částku 63 milionů korun. I v letošním ročníku mohou soutěžící na svůj projekt získat zajímavou investici, letět do San Franciska či dostat svůj projekt do povědomí potencionálních partnerů a médií.

vodafonenapadroku_3

Minulý ročník ovládla umělá inteligence Pavla Konečného

V roce 2016 se na nejvyšší stupeň vítězné bedny postavil Pavel Konečný se svým startupem Neuron Soundware (umělá inteligence se schopností porozumění zvuků), který předčil Spaceti Maxe Verteletskyho (detekce a maping krizových situací ve veřejných a soukromých budovách) a startup DevCharge Vladimíra Vlacha (propojování samoobslužných míst s platebními metodami a smartphony pomocí dedikované platformy).

vodafonenapadroku_4

Do soutěže Vodafone Nápad roku 2017 se lze zapojit do 14. května. Od tohoto termínu se budou rýsovat finalisté, kteří své projekty 5. června odprezentují před vybranou porotou. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne o dva dny později, a sice 7. června v Mánesu. Více informací na www.napadroku.cz.

vodafonenapadroku_2