Coworkingový startup WeWork získává další ohromnou investici ve výši 3 miliard dolarů

wework

WeWork v San Diegu

0Zobrazit komentáře

Pro mnoho začínajících startupů, převážně pak na západě USA, je vlastní kancelář v počátcích velkým a drahým luxusem – nejen, že za prostor zaplatí spoustu peněz, ale navíc se musí uvázat na několik let dopředu, což je pro rychle rostoucí týmy problém. Jakmile dojde místo, je jedinou další možností nabídnutí prostoru dalšímu nájemníkovi, což může i nemusí být výhodné.

Startupy si tak zvykly na práci v coworkingových centrech, kde mohou získat buď vlastní stůl v otevřeném prostoru, který se hodí pro jednoho nebo dva spolupracovníky a nebo i menší uzavřenou kancelář. Velkou výhodou je pak možnost přesunu do větší / menší kanceláře podle potřeby, bez nějakých penalizací. I proto se pravděpodobně tak skvěle daří newyorkskému startupu WeWork.

apple_071917

Přečtěte si takéHollywood projednává s Applem možnost streamování filmů jen pár týdnů po premiéře v kiněHollywood projednává s Applem možnost streamování filmů jen pár týdnů po premiéře v kině

Ten má své kanceláře rozprostřené již v 160 lokacích v 16 zemích, kde jeho služby využívá na 150 tisíc členů. V poslední době začal WeWork masivně expandovat v Číně, Japonsku a jihovýchodní Asii, na což získává další investici od čínského gigantu SoftBank a jeho fondu Vision Fund, konkrétně ve výši 3 miliard dolarů, které se připojují k již nedávno získaným 1,4 miliardám, což posunuje valuaci startupu na něco mezi 17 až 20 miliardami dolarů.

wework

WeWork v Tel Avivu

Celkově tak WeWork na investicích získal již přes 8 miliard dolarů, které slouží především pro rekonstrukci a vybavení dalších kanceláří a předplacení pronájmu prostor. Po zásadní finanční podpoře ze strany SoftBanku se navíc z investiční společnosti do představenstva startupu dostávají Ronald D. Fisher a Mark Schwartz, kteří pomohou firmu posunout na další úroveň.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym