Robert Vojáček po sporech s majoritním investorem rezignuje na pozici CEO LidskaSila.cz

0Zobrazit komentáře

Jeden z nadějných českých startupů, jehož valuace se začala dostávat k nižším stovkám milionů korun, je v problémech. Pražský startup LidskaSila.cz má totiž dle dostupných informací přijít o svého CEO, kterým byl až dosud zakladatel Robert Vojáček, jenž startup vedl společně s Michaelou Somolovou a Šimonem Podlipským.

V druhé polovině minulého roku získala LidskaSila.cz investici ve výši 24 milionů korun od investičního fondu Impulse Capital miliardáře Ondřeje Tomka, bývalého spolumajitele Centrum.cz a také investora do mnoha nadějných startupů, včetně miliardového Kiwi.com Olivera Dlouhého. Ondřej Tomek dle informací získal téměř čtrtinový podíl a také víceméně většinová hlasovací práva.

innovmatch_082617x1

Přečtěte si takéSAP a Techstars chystají v Praze startupovou soutěž InnovMatch s výhrami za 15 tisíc eurSAP a Techstars chystají v Praze startupovou soutěž InnovMatch s výhrami za 15 tisíc eur

A právě neshody s ním jsou jedním z hlavních důvodů vystoupení Roberta Vojáčka ze společnosti, který chtěl firmu vést údajně zcela jiným směrem, ale veškeré nápady, které by k tomu mohly pomoci, byly dle jeho slov smeteny ze stolu. LidskaSila.cz měla s investory problém již v minulosti, kdy se delší dobu nepodařilo najít větší množství potřebného kapitálu, námluvy probíhaly i s Tomášem Čuprem, zakladatelem Slevomatu a Rohlik.cz, ten později ovšem od dohody odstoupil.

lidskasila

Na druhou stranu nejsou neshody s Impulse Capital nijak vyjímečné ani u dalších firem. V květnu loňského roku se kvůli neshodám s Ondřejem Tomkem rozhodl spustit zcela nový projekt i zakladatel zpravodajského serveru Motejlek.com, společně s Petrem Skočdopole, ve kterém Tomek původně vlastnil 34% podíl. Tomek později z projektu vystoupil a svůj podíl odprodal zpět do rukou Motejlka.

Část vyjádření Roberta Vojáčka k odchodu z vedoucí pozice startupu LidskaSila.cz:

rezignace

Dle našich informací plánuje odchod i další ze spoluzakladatelů, byť není nic oficiálně potvrzeno. Zjišťujeme postupně další informace, o oficiální vyjádření jsme požádali všechny zúčastněné strany.

Foto: DVTV / Aktualne.cz

Diskuze (0)

Novinka

Anonym