Apple propustil jednoho z vývojářů poté, co jeho dcera ukázala na YouTube nový iPhone X

iphonexleak2
0Zobrazit komentáře

Již od pátku minulého týdne je možné oficiálně předobjednávat nový iPhone X, který by se měl k prvním zákazníkům dostat během několika následujících týdnů. Jako již standardně se očekává, že Apple nebude stíhat nápor nových objednávek a tak je internet v napětí, kdo si sáhne na novinku jako první. To se stalo osudným jednomu z vývojářů v Applu.

Ken Bauer, který pracoval v Applu přes 4 roky, dostal totiž v průběhu minulého týdne vyhazov – a to z jednoho prostého důvodu, své dceři dal do ruky iPhone X a nechal ji o něm natočit video, které posléze zveřejnila na svém YouTube kanálu. Video vidělo během pár hodin několik milionů lidí a reakce Applu na sebe nenechala dlouho čekat.

seznamzpravy

Přečtěte si takéSeznam.cz získal licenci na vysílání vlastní televizní stanice, kterou chce spustit ještě letosSeznam.cz získal licenci na vysílání vlastní televizní stanice, kterou chce spustit ještě letos

I přesto, že byl iPhone X k vidění již na keynote, navazující novinářské konferenci a v mnoha dalších videích, mohl být problém Applu někde jinde. Jakožto vývojář mohl totiž Bauer na videu odhalit jednu z předchozích produkčních verzí telefonu, jenž by se mohla lišit od finálního modelu. A i když tomu tak nebylo, Apple se rozhodl k razantnímu kroku.

Na videu, jehož originál je již smazán, lze vidět platbu za pomocí Apple Pay, odemykání telefonu přes FaceID, animované emotikony, tzv. „animoji“ a samozřejmě základní ovládání telefonu či fotoaparát. Zda byla reakce Applu přehnaná je na uvážení, důvěra ve své zaměstnance je ovšem po podobných akcích vždy nalomena.

Foto: YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym