Brněnské Webnode překročilo 30 milionů vytvořených webů a chystá služby pro eshopy

webnodecz
0Zobrazit komentáře

Doba profesionální tvorby webů pro začínající podniky, živnostníky a menší projekty, za které nechtějí jejich provozovatelé utrácet spoustu peněz a času, je již nenávratně pryč. Dnes totiž existuje mnoho platforem, na kterých si lze jednoduše vybrat šablonu, nastavit, doplnit o obsah a okamžitě publikovat – většinou navíc buď zcela zdarma či za pár stovek korun měsíčně.

Jednou z takových platforem je i brněnské Webnode, které funguje již bezmála 9 let, za které se podařilo vytvořit již více než 30 milionů webů, z nichž 2,7 milionu v Česku a 770 tisíc na Slovensku. Jedná se tak o 8 milionový nárůst od spuštění Webnode 2.0 loni v únoru, kdy měla služba kolem 22 milionů uživatelů.

EFB32E1F-3E7B-4B4C-ABC3-E1EB94DE0FDE

Přečtěte si takéDo Česka vstupuje startup SumUp. Za nízkou cenu nabídne přenosné platební terminályDo Česka vstupuje startup SumUp. Za nízkou cenu nabídne přenosné platební terminály

Webnode již delší dobu funguje mezinárodně, konkrétně v 29 různých jazycích – největším trhem je podle firmy Brazílie a celkově každý měsíc přibyde celosvětově zhruba 400 tisíc nových uživatelů. Po klasických webech se navíc chce Webnode zaměřit na e-commerce, konkrétně kompletní řešení pro eshopy, včetně správy objednávek, platební brány a dalších procesů.

webnode

Internetový obchod je na Webnode možné vytvořit již delší dobu, ale pouze na staré verzi platformy a s omezenými funkcemi, s cenami začínajícími na 167 korunách na měsíc. Z Webnode se tak nyní stane jistá kombinace v zahraničí oblíbených služeb jako Shopify a Squarespace, které nabízejí podobné služby, cílené především na americký trh.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym