Rohlik.cz začíná doručovat nákupy do osobních boxů

Jiří SvobodaJiří Svoboda

chlebnik2
0Zobrazit komentáře

Tuzemská jednička v oblasti eshopů s potravinami Rohlik.cz představuje novou službu, která mu dovolí zacílit na méně časově flexibilní zákazníky. S boxem zvaným Chlebník totiž takřka mizí závislost na volných termínech pro doručení objednávky.

Jedná se v zásadě o jednoduché, tepelně izolované úložiště s oddělením pro chlazené zboží, které si zákazník může umístit třeba na svou předzahrádku. Je zároveň opatřené ocelovým lankem a zámkem, který bude moci otevřít pomocí kódu jen doručovatel a zákazník. Uvnitř by pak nákup měl vydržet minimálně dvě hodiny.

porsche2

Přečtěte si takéS novou službou od Porsche je možné za pevnou měsíční cenu vystřídat neomezeně autS novou službou od Porsche je možné za pevnou měsíční cenu vystřídat neomezeně aut

Rohlik.cz nabízí prvních 300 Chlebníků za 500 Kč. Lze ho však kdykoliv vrátit kurýrovi a získat zpět 500 kreditů na další nákupy. Jakmile ho zákazník bude mít ve vlastnictví, při online objednávce bude moci zaškrtnout doručení do Chlebíku. Rohlik.cz ale uvádí, že zákazník musí počítat s tím, že se do Chlebníku vejde jen omezené množství zboží.

Světový unikát

Tato služba je v rámci odvětví online supermarketů unikátní. Doručení nákupu do boxu nenabízí v tuto chvíli tuzemská konkurence Rohliku, ani světoví giganti jako Instacart či Shipt. Alternativu v tomto směru má pouze Tesco Groceries, které kromě standardní dovážky umožňuje objednávku nákupu online a jeho rychlé vyzvednutí na pobočce řetězce.

Ani Amazon se svou divizí Amazon Fresh takový servis v nabídce nemá, přestože pro klasické objednávky nabízí síť setů Amazon Locker, ze kterých vychází třeba české AlzaBoxy. Nevýhoda je ale v tomto případě evidentní – Alzabox či Amazon Locker se u vašich dveří pravděpodobně nenachází.

Chlebník
cupr

Zakladatel Rohlik.cz, Tomáš Čupr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym