V Lisabonu startuje největší technologická konference světa Web Summit 2017 a CzechCrunch je u toho

Jiří SvobodaJiří Svoboda

0Zobrazit komentáře

Už jen poslední hodiny zbývají do začátku letošního ročníku Web Summit,  zřejmě největšího technologického svátku na Zemi, který letos do portugalského Lisabonu přilákal více než 60 tisíc účastníků ze 170 zemí světa. Mezi nimi bude na 1200 řečníků a téměř dvakrát tolik novinářů. CzechCrunch se již tradičně řadí mezi ně. Tři dny před začátkem už organizátoři hlásili vyprodáno.

Když se do půlmilionového města sjedou desetitisíce technologických nadšenců, podmínky musí takové monumentálnosti odpovídat. Na lisabonském letišti, které se nachází pouhé tři stanice metrem od místa konání akce, přivítalo návštěvníky nejenom obří logo WebSummitu ale také možnost si vyzvednout svou registraci na akci s předstihem a vyhnout se tak dlouhým frontám. To, že většina lidí přijela do Lisabonu na Web Summit ví všichni od letušek, řidiče Uberu až po prodavačku v místním obchodě.

DSC_0852

Přečtěte si takéPodívejte se, jak vypadala pražská konference o práci s daty a technologii ElasticPodívejte se, jak vypadala pražská konference o práci s daty a technologii Elastic

Celý program je rozdělen na více než dvě desítky pod-summitů, jako například AutoTech, Future Societies, MoneyConf, Growth Summit, ale i zábavně pojaté Sunset Summit a Night Summit. Na většině míst program začne v úterý v 10 hodin dopoledne, grandiózním výkopem však má být už pondělní otevírací ceremonie.

30758203191_fe3ad7a962_k

Paddy Cosgrave, CEO Web Summitu při zahájení minulého ročníku

Mezi největší hvězdy, které se na letošním ročníku představí, se řadí například CEO a spoluzakladatel Slacku Stewart Butterfield, CEO Redditu Steve Huffman, spoluzakladatel Tinderu Sean Rad, CTO Amazonu Werner Vogels či prezident Microsoftu Brad Smith. Mimo technologické osobnosti však promluví i desítky dalších, kteří by na první pohled s tématy Web Summitu neměli co do činění. Z politické scény tak navštíví Lisabon například eurokomisařka Margrethe Vestager, generální tajemník OSN António Guterres, nebo François Hollande, bývalý prezident Francie.

CzechCrunch z této vrcholné akce zprostředkuje kompletní servis, který ve formě článků, reportů i live videí na našem facebooku představí to nejzajímavější z následujícího týdne.

ws2

Foto: Web Summit / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym